Endelig er vi snart igang!

Søndag er vi klar for comeback i Eliteserien! Etter et år i OBOS-ligaen, er vi tilbake i det gode selskap!

Annonse:

Litt før klokken 18 søndag kveld, marsjerer Gutan ut på Aspmyra for å møte vår nordnorske rival, Bodø/Glimt, i serieåpningen.

Bodø/Glimt var suverene i fjorårets Eliteserie. Ikke bare vant de et suverent seriegull, men de smadret også den ene rekorden etter den andre. Laget skrev seg inn i historiebøkene og de fleste regner dem som et av lagene som vil kjempe om gull i årets sesong. 

Dermed er det ikke småtterier som Gutan skal bryne seg på i seriestarten. Men vi har vist i våre tre treningskamper at vi kan spille jevnt med topplagene i Norge. Selv om treningskamper og seriekamper er to forskjellige ting, så gir det oss en viss trygghet at vi har prestert godt mot både Glimt, Rosenborg og Vålerenga i oppkjøringen. 

NTB_sJNdd4b1MYw
Oslo 20200814. Tromsøs trener Gaute Ugelstad Helstrup under Obosligakampen mellom Grorud og Tromsø.Foto: Terje Pedersen / NTB

Gaute:-Godt å være tilbake i Eliteserien

TIL-trener Gaute sier at laget har ventet lenge på å komme igang med sesongen.

-Det har vært ei lang oppkjøring med mye venting. Vi merket en ekstra piff i laget da vi fikk begynne å spille treningskamper og vi merker nå at spillerne gleder seg til seriestart. Det er godt å være tilbake i Eliteserien og vi kjenner oss privilgerte som får lov til å spille på øverste nivå, sier han. 

Selv om Glimt må anses å være favoritter søndag kveld, tror Helstrup på en tett kamp.

-Det er et derby og det gir en ekstra dimensjon over kampen. Det betyr mye for klubbene, spillerne og supporterne. Det er ofte jevnt og tett når disse to lagene møtes og jeg tror det blir det imorgen også. 

Helstrup avslutter med en hilsen til alle TIL-supportere og Tromsø by:

-Det er godt å være tilbake i Eliteserien og det er noe vi ønsker å dele med dere. Vi merket allerede i fjor da vi etterhvert fikk inn noen tilskuere på kamp, hvor mye deres støtte betyr for oss. Vi håper at vi kan se så mange av dere som mulig på Alfheim i år også. Takk for støtten dere gir oss og forhåpentligvis går vi imot en spennende sesong sammen.

Nå er vi klar

Gutan har vist en imponerende arbeidsmoral gjennom hele vinteren. Treningskamp etter treningskamp har blitt utsatt som følge av korona-pandemien, og de har heller ikke vært nok spillere i kohorten til å kunne spille 11 mot 11 i internkamper. Men laget har holdt mote oppe og har gjennomført et arbeid som gjør laget klart til å tre ut på den store scenen. 

Nå er den store dagen like om hjørnet. Vi er klare for Eliteserien igjen og vi er klare for å vise stolthet og lagånd på vegne av klubben og byen. 

Det blir ikke større og bedre enn å starte sesongen med Slaget om Nord-Norge. Tromsø mot Bodø. De to store i nordnorsk fotball de siste 30 årene. 

Takk for at dere er med oss tilbake til Eliteserien!

Lykke til alle sammen!

Heia TIL!

Annonse fra Eliteserien: