Effektive verter

Tre skudd på mål ga tre scoringer. Sarpsborg 08 var veldig effektive på eget gress da de slo TIL i kveld .

Annonse:

TIL tok ledelsen, men vertene utlignet slik det sto 1-1 til pause. Deretter scoret de to kjappe mål tidlig i 2. omgang, før de la seg lavt. 

TIL trykket på, men det ble med en scoring, slik det tapte 2-3. Motsatt resultat av det kampen endte i fjor på samme arena.

Tok ledelsen

Det første skuddet kom etter seks minutter. Vertenes Kristoffer Zachariassen skjøt fra 15 meter, men langt over og til siden. 

90 sekunder senere fikk TIL frispakr på høyresiden og ballen fra Morten Gamst Pedersen gikk forbi alle langs bakken til Onni Valakari, som skjøt fra skrå vinkel, men keeper reddet. TIL tok retur og holdt oppe presset og til slutt avsluttet Runar Espejord fra 18 meter, men ballen gikk langt over. 

Omgangen var 13 minutter gammel da Gamst Pedersen stjal ballen fra en motspiller og slo den til Espejord. Han utfordret forsvaret før han slo ballen ut til Gamst Pedersen. Han så opp og sendte ballen som slår inn fra høyre, og i feltet raget TILs toppscorer, Onni Valakari, høyest og han headet inn sitt syvende mål for året.

Utlignet

Etter 28 minutter spilte Gamst Pedersen en flott stikker til Espejord, som dro med seg ballen forbi en midtstopper og fra litt skrå vinkel skjøt han. Fikk godt treff, men rett på keeper. Ballen havnet hos Magnus Andersen, som løftet ballen inn, men en motstpiller fikk ryddet unna. 

Tre minutter senere sto det 1-1. Kyle Lafferty, som var heldig at han ikke var utvist på det tidspunktet etter at han fikk gult og så klappet ironisk til dommeren, slo inn fra høyre og ballen gikk til Zachariassen, som sto alene med elleve meter og han la ballen ned i høyre hjørnet. 

Seks minutter før pause skjøt Lafferty fra 14 meter og han fikk et veldig godt treff og ballen smalt i motsatt stolpe.

To kjappe scoringer

Tre minutter ut i andre omgang fikk Sarpsborg 08 frispark. Tidligere TIL-spiller Magnar Ødegaard fyrte løs fra 25 meter og Jacob Karlstrøm slår ballen over tverrliggeren.  

Seks minutter var gått da vertene tok ledelsen. En corner ble slått inn i feltet og Bjørn Inge Utvik headet ballen i nota fra seks meter. 

Bare ett minutt senere sto det 3-1. Mustafa Abdellaoue slo til Ole Jørgen Halvorsen som kom alene med keeper. Karlstrøm fikk en fot på ballen, men kunne ikke hindre at vertene scoret. 

Scoring

Etter vel et kvarter var det nær en keepertabbe fra vertenes keeper. Eric Smith prøvde å finne en TIL-spiller inne i boksen, men går inn til keeper, som slipper ballen under seg, men den går like utenfor stolpen. 

Syv minutter før full tid avsluttet Sarpsborgs Gaute Høberg Vetti i tverrliggeren fra 13 meter. 

I neste angrep kom Smith til en brukbar mulighet fra distanse, men ballen gikk rett på keeper. 

Fire minutter før slutt, bare fem minutter etter at han kom inn på banen, scorer Aidan Barlow. Han spilte vegg med Gamst Pedersen, før han satte ballen i mål via tverrliggeren. 

Annonse fra Obos-ligaen: