Dyktige jenter og gutter som gjør TIL stolt

De kom like langt og måtte gi tapt mot samme klubb, men 12-åringene har all grunn til å være stolte over å være blant de åtte beste klubbene i en av verdens største turneringer.

Annonse:

Klokken åtte i dag tidlig måtte både TIL Bjerkaker i 12-årsklassen for gutter og TlLs lag i samme årsklasse for jenter ut i aksjon. De begge var på jakt etter semifinaleplass. 

I veien sto finsk sisu. Begge hadde samme motstander i KPV. Og de spilte på samme området, bare 200 meter fra hverandre. 

- Blank i øyene

Både gutten og jentene måtte se at den fantastiske reisen tok slutt denne morgenen i Piteå. Guttene tapte 0-4 mens jentene gi av banen med 1-3-tap. Lkevel kom smilene frem på det felles lagbildet. 

Det hadde de all grunn til, for begge lagene hadde  slått ut mange gode lag ut på veien til kvartfinalen etter strålende innsats. 

- Jeg er veldig stolt over jentene, for de har vært utrolig flinke. Det er også så flott å se hvordan de har utviklet seg gjennom turneringen og bygget samhold, sier jente-trener Maria Sjöbäck.

- Det er veldig sterkt, men samtidig er jeg ikke overrasket over at vi kom så langt, for vi har et godt lag. Guttene er lei seg nå, men det skal de få lov til, for de lærer av både motgang og medgang. Vi har sagt til dem at vi er blant de åtte beste av 100 lag, så vi er utrolig stolt over det de har gjort, sier trener for guttene, Hans-Åge Yndestad.

- Jeg ble blank i øyene da jeg så den vanvittige gleden til spillerne da vi slo et akademilag i går. Siden de var så glade i går kveld, så ble det kanskje litt utladet til kampen i dag. Den oppgaven de klarte i går, var nesten umulig. Jeg blir nesten rørt av å snakke om det nå, legger han til. 

Seks kamper på 33 timer

Guttene fra Bjerkaker fikk kanskje merke kjøret. For kampen i dag tidlig var den sjette på 33 timer!

- Fredag spilte vi kamp klokka elleve på kvelden, så på lørdag spilte vi klokken ti, ett, fem og åtte. Det er ikke tvil om at de har fått spilt nok kamper på kort tid. Det er også god læring. Jeg så på guttene i kvartfinalen at de var slitne og så var finnene taktisk smartere enn oss, sier Yndestad. 

- Det samholdet og kameratskap de har fått bygt på denne turen er utrolig flott å se. Det er det viktigste. Og vi har en flott gjeng som alle går på samme skole, legger han til. 

Skryter av samholdet

Det var hele 56 lag med i jenter 12 år, så det var en god prestasjon av TIL å komme helt til kvartfinalen. 

- Vi vet at laget vårt er godt, så målsetningen var å gå videre, men så gjorde vi det mye bedre enn vi hadde trodd. Og selv om kom så langt som kvartfinale, så er vi skuffet nå, men det er lov, sier Sjöbäck, som er svensk og måtte se et finsk lag slå dem ut. 

- Det er aldri bra å tape mot et finsk lag, legger hun til med et stort smil. 

Hun roser samholdet de har fått skapt i løpet av det siste dagene. 

- Vi har et lag hvor spillere kommer fra Bjerkaker, Prestvannet, Workinnmarka og Fagereng, så det beste med turneringen er at vi får være mye sammen. Det er herlig å at alle sover sammen i et klasserom og se hvor godt de går sammen. Samholdet i gruppen har vært veldig bra. 

PS1! Både jente- og guttelaget til KPV er klare for finale  

PS2!Både jente- og guttelaget i 15-årsklassen er klare for semifinale. Guttene møter Brage-Trondenes mens jentene spiller mot Saltdalskameratene. Begge kampene spilles kl. 12:00. 

Annonse fra Eliteserien: