- Fantastisk å være en del av TIL-familien

Både Bryant Lazaro og Trond Nordsteien gir seg i TIL og begge har satt dype spor i klubben.

Lazaro har vært trener for TIL B, mens Nordsteien har vært trenerutvikler. Begge har vært ett år i klubben, men likevel har begge gjort seg bemerket i den korte tiden.

- Trond har stått for en revolusjon som trenerutvikler i det som var en helt ny stilling og Bryant har også vært en revolusjon i klubben, sa Truls Jenssen da han takket dem av foran flere av trenerne i TIL-akademiet.

- Stum av beundring

Jenssen utdyper hva han mener med de sterke ordene. 

- Trond hoppet inn i ei nyopprettet stilling i norsk fotball og han hadde den rette fotballkunnskapen med all mulig trenerutdanning i bagasjen før han kom hit. I tillegg har han en allsidig bakgrunn fra blant annet læreryrket. Den overføringen som han har gjort har vært helt kanon. Da vi hadde toppklubbene på besøk på Alfheim, så kan vi si - uten at vi helt skal miste hodet - at de var stum av beundring. 

- Bryant har i likhet med de andre trenerne gjort en fantastisk jobb. Han kom inn med sin utenlandske tilnærming og har vært rimelig autoritær i sin måte å jobbe på og det liker også spillere. Jeg fulgte han blant annet nøye i Spania i en kamp der nede og hvor de forberede seg og det ble spot on i forhold til det han ba om. Han har ambisjoner og har lyst å prøve seg med et A-lag og det forstår jeg godt.

- De to er venner for livet selv om de har vært her bare i ett år, legger Jenssen til.

Stolt og privilegert

Følelsene er gjensidig. Både Lazaro og Nordsteien har rukket å bli svært glad i Tromsø IL.

- Det vært et fantastisk år, både personlig og profesjonelt. Gruppen jeg har trent i TIL B har vært enestående, og fotballmessig har det vært bedre enn jeg trodde det kom til å være. I løpet av året har hele fem spillere signert kontrakt med A-laget, så utviklingen av spillerne har gått utrolig bra. Jeg er stolt over å ha vært en del av TIL og NTG og jeg kommer til å se tilbake på det med stor glede i resten av min karriere, sier Lazaro.

- Klubben har gitt meg et unikt bilde på hva nordnorsk fotball er og identiteten her er sterk og stolt. Det er en stor fremtid i vente for klubbens spillerne som kommer gjennom akademiet. Jeg føler meg privilegert som har fått være en del av denne flotte TIL-familien. Det er ingen som helst tvil at du føler deg en del av en familie her og fra dag én har jeg blitt tatt veldig godt vare på. Min tidligere venner og kollegaer som har vært på besøk, har følt seg hjemme fra første øyeblikk i TIL, legger han til. 

- Jeg har blitt glad i klubben og de som jobber her. Slik sett er det vemodig. Det har blitt skapt vennskap som kommer til å vare evig. Men i og med det dukket opp en mulighet i Trondheim, så ble det slik, sier Nordsteien. 

- Jeg har alltid opplevd TIL som en åpen klubb, men jeg syns TIL er en mer åpen klubb enn det jeg hadde trodd. Det er utrolig mye flotte klubbfolk her og det er mange som jobber utrolig hardt fordi de er så glade i klubben sin. Dette er et varemerke som er sterke enn det jeg trodde, legger han til. 

Tilbake til Trondheim

Nordsteien flytter tilbake til Trondheim og blir kretsansvarlig for spillerutvikling i Trøndelag fotballkrets. 

- Det har vært et fint og lærerikt år. Jeg føler at jeg drar herfra styrket, som en bedre fotballtrener og at jeg har lært mye om trenerutvikling som jeg drar med meg videre. Det er en ny og viktig rolle og jeg har stor tro på at det å ha fokus på trenerutvikling vil gagne spillerutvikling. Det gjør at klubben i fremtiden kan få enda flere egenutviklede spillerne på A-laget i Eliteserien. Det har vært for lite fokus på dette og det er fantastisk at man nå setter et utviklingsfokus på trenerne, sier Nordsteien. 

- Jeg var på utsiden av fotball før jeg kom hit, men året i TIL har gjort meg sikker på at jeg vil jobbe i fotballen igjen. Derfor er jeg glad for at jeg får fortsette der fremover, legger han til. 

Annonse:
Lazaro er ikke sikker på hvor neste stoppested blir. 

- I fotball er det ingen enkle avgjørelser, men har man ambisjoner, så er det viktig å jakte de neste stegene. Jeg har kun gode ting å si om TIL og NTG, og jeg vil takke spesielt Sigurd Rushfeldt, Svein-Morten Johansen og Truls Jenssen for at de ga meg tillit til å lede en utrolig flott gruppe spillere, sier treneren. 

- Målet mitt er å bli manager på høyt nivå i Europa, så det er det jeg jakter. Nå må jeg bruke tid og ta de rette stegene, legger han til. 

Sterke kandidater

Lazaro er allerede erstattet av Stian Ryslett fra egne rekker, mens man nå jobber for å finne en ny mann for Nordsteien.

- Det er allerede folk som er interessert i å komme hit. Vi har også vurdert å lyse ut stillingen, men det er ikke sikkert at vi gjør, siden sterke kandidater allerede er på banen, og jeg regner med flere melder seg, sier Jenssen. 

Annonse fra Eliteserien: