Duellerer i reinkappkjøring

Det er 25 år siden han hadde ski på beina. Nå skal Simo Valakari på nytt teste ski og da gjør han det like godt bak en av verdens raskeste rein.

Søndag arrangeres NM i reinkappkjøring i Storgata. Og tradisjonen tro er det showduell. 

I år: Simo Valakari vs Gaute Helstrup.

Det er ikke tvil om at Valakari kaster seg ut i ganske ukjent farvann. Reinene kommer nemlig opp i en hastighet på 60 kilometer i timen...

- Jeg har ikke stått på ski på 25 år. Sist det skjedde var jeg i militæret, sier Valakari.

Utenfor komfortsonen

Og når han først får ski på beina, så gjør TIL-treneren det på skikkelig vis. Bak en av verdens raskeste rein.

- Jeg sier alltid til spillerne at de må presse seg selv utenfor komfortsonen sin for å kunne nå potensialet. Det gjør jeg også. Jeg liker å gjøre slike ting og det kan bli en flott historie å fortelle i ettertid, sier Valakari.

- Det kommer til å bli spennende og sikkert veldig artig. Jeg gleder meg til å teste det. 

Annonse:
Dette er en ypperlig mulighet for alle spillerne å se sin egen sjef, kanskje som bambi på glattisen. 

Men en vinnerskalle er en vinnerskalle. 

- Jeg går for seier. Det gjør jeg alltid. Jeg ville aldri gjort det om jeg ikke trodde jeg kunne få det til. Gaute har mer erfaring på ski, men jeg er lettere og samt at jeg forventer gode råd fra mine spillere, sier finnen med et smil.

- Like usikker

TUIL-treneren har et litt annet forhold til ski.

- Det er bare noen dager siden jeg var ute på ski, så jeg har mer nylig erfaring der, men jeg har absolutt ingen erfaring med reinkappkjøring. Det blir nok to underdogs som møtes søndag, sier Helstrup.

- Men jeg tror at vi begge er like usikker siden vi aldri har gjort det før. Det blir en eksotisk, artig og nervepirrende opplevelse. Når det er interesse fra andre aktører at vi kan bidra på forskjellige arenaer, så er det artig å være del av et så stort arrangement, sier legger han til.

Gjesteheatet går klokken 14:15, like før B- og A-finalen. Det kan være vel verdt det å ta turen til Storgata søndag for å oppleve en veldig annerledes duell mellom TIL og TUIL.

Annonse fra Eliteserien: