Drømmedag med favorittspilleren

Andreas Vassbotn Nygård (11) fikk en drømmedag på Alfheim der høydepunktene sto i kø.

Annonse:

Den 11 år gamle gutten kommer fra Holmstad vel en mil vest for Sortland, og når man kommer fra Vesterålen, er det nesten selvsagt at fotballhelten også er fra samme region. 

- Det er stort for meg å møte Lasse, for han er favorittspilleren min. Han kommer jo også fra Vesterålen og det er så kult at han spiller på TIL, sier Andreas.

Drømmedag

Andreas fikk leke seg på Alfheim-matta, teste skuddferdighetene mot Gudmund Broks Kongshavn, han ble med Lasse inn i garderoben for å hilse på spillerne, spiste lunsj sammen med Lasse og til slutt fikk han utfordre både favorittspilleren og Jostein Gundersen i FIFA.

- Det er utrolig kult å være her, for det er første gang jeg er i Tromsø. Dette har vært en utrolig artig dag, sier 11-åringen.

- Drømmen er å få spille for TIL slik som Lasse gjør. Fotball er veldig viktig for meg. Det betyr alt, for jeg tenker på fotball hele tiden og jeg spiller nesten hele tiden, legger han til. 

Spilt for samme klubb

Nilsen setter stor pris på å møte unge spillere som har han som sin favoritt. 

- Det er veldig kult, og spesielt siden Andreas kommer fra Holmstad, hvor jeg har spilt. Jeg kommer også fra en liten plass og det er stas å vise unge spillere fra små steder i Nord-Norge at det er mulig å spille på toppnivå, sier TIL-spilleren. 

- Jeg husker selv hvordan det var da jeg var på hans alder og da er det er stort å komme til en klubb i Eliteserien og se hvordan ting er der. Det er kjekt å ta han med inn i garderoben så han får se hvordan ting er der og jeg la også merke til at han skjøt noen kanonskudd på Gudmund. Kanskje gir det motivasjon til å trene enda mer, legger han til. 

11-åringen spiller på på Nord/Sprint IL. Og det betyr at han og Lasse har spilt for samme klubb. 

- En god venn av meg, Sondre Laugsand, er fra samme plassen og han klarte å få meg inn på futsal-laget til Nord/Sprint IL, så jeg har noen kamper for dem, sier Nilsen.

- Det er veldig gøy å spille der for jeg har mange gode venner på laget, sier 11-åringen. 

Mange favoritter

Han har flere favorittlag i både inn- og utland. 

- Jeg liker TIL, Bodø/Glimt og Rosenborg i Norge. Jeg har to TIL-drakter hvor den ene er signert og så har jeg en drakt med Rosenborg. I utlandet liker jeg Liverpool, Bayern München og Barcelona, og favorittspillerne der er Mo Salah, Allison Becker, Virgil van Dijk, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og mange flere, sier Vassbotn Nygård. 

Annonse fra Obos-ligaen: