Disse stedene får besøk av SNN-akademiet

SNN-akademiet vil besøke 16 steder i de tre nordligste fotballkretsene. I år har flere mindre tettsteder blitt prioritert.

Annonse:

Hvert år inviterer Tromsø Idrettslag og Sparebank 1 Nord-Norge, i samarbeid med fotballkretsene, til fotballtrening og diskusjon rundt spillerutvikling gjennom SNN-akademiet.

Nå er kabalen for 2019 lagt og følgende steder får besøk:

Finnmark:

4. juni - Båtsfjord, 20. august - Hammerfest, 21.august - Hayøysund, 22. august - Lakselv, 29. august - Kautokeino.

Troms:

26. august - Ringvassøy, 2. september - Nordkjosbotn, 3. september - Øverbygd, 4. september - Unglyn, Søreisa, 5. september - Salangen.

Hålogaland:

6. september - Ballangen, 16. september - Risøyhamn, 17. september - Myre, 18. september - Melbu, 19. september - Ramberg, 28. september - Leknes.

- Årets begivenhet

Det betyr at allerede tirsdag sparkes det hele gang i Båtsfjord. 

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang med årets SNN-akademi i Båtsfjord. Det er fantastisk at vi får muligheten til å besøke forskjellige fotballmiljø rundt om kring i de tre nordligste fotballkretsene, sier leder for samfunnsprosjektene i TIL, Morten Pedersen. 

- Fjorårets turne med var veldig bra, så da vi evaluerte det sammen med Sparebank 1 Nord-Norge, gikk det nok opp for oss alle hvor viktig det er å komme seg ut i hele landsdelen, og spesielt til mindre plasser. Kjøllefjord sa at det var årets begivenhet at de fikk besøk av SNN-Akademiet, så er det sterke ord som gjør inntrykk på oss. Derfor var både vi og SNN opptatt at vi i 2019 skulle velge flere litt mindre plasser som kanskje ikke har store årskull og mange spillere, legger han til.

Dele kunnskap

Målgruppen er 16-22 spillere, gutter og jenter i alderen 12-16 år samt trenere i klubb og krets. Det gis råd og tips innen spillerutvikling, ferdighetsutvikling og allsidighet.

- Vi ønsker å dele av vår kunnskap og målet er å motivere, inspirere og begeistre spillere og trenere i landsdelen, sier Pedersen. 

- Det er viktig for unge spillere, både gutter og jenter at de blir sett av en toppklubb på sin hjemmebane hvor de har trent masse, som gir en større trygghet. Trenere kan få inspirasjon for metodikk, øvelser man kan bruke, oppsett av ei treningsøkt og det oppstår en kontakt hvor vi kan utveksle kompetanse utover selve SNN-Akademiet, legger han til.

Program:

Programmet i år blir som følgende under akademiet:

18:00-18:10 Representant for Sparebank 1 Nord-Norge står for åpningen.

18:10-19:30 Trening med trenere fra Tromsø IL

19:30-20:00 Gjennomgang av trening og utveksling av kompetanse

Annonse fra Obos-ligaen: