- Dette må vi lære

Simo Valakari mener spillerne gjorde ting for komplisert i jakten på å skape sjanser og få scoringer.

Annonse:

Kampen startet på verst tenkelig vis, da Juhu Pirinen var uheldig og klarterte ballen rett i beina på Kristian Thorstvedt, som satte ballen i det åpne målet på direkten. 

Da hadde det gått kun åtte minutter. 

- Vi er uheldig siden den går rett i beina på en motspiller, men slikt kan skje. Vi møter et lag som spiller som forventet, legger seg lavt og prøver å ødelegge. Vi har full respekt for det, men vi må bli mye flinkere til å trenge gjennom en lag som ligger lavt og skape mer sjanser. Vi har mye ballinnehav, men sliter med å skape store nok sjanser, så vi har litt å jobbe med. De blir vanskelig å bryte ned, sier Simen Wangberg. 

- De er et lag som ligger dypt og satser på kontringer. De er heldig ved at de får 1-0 så tidlig og det er surt at vi har en klarering som går rett i en beina til en Viking-spiller som kan sette ballen i åpnet mål. Etter det så ble det mye spill mot Viking-blokka, men vi klarer ikke utnytte det. Vi skaper noen få farligheter, men det ble ikke nok, sier Morten Gamst Pedersen.

- Stanger og stanger

TIL jaget deretter scoringer i resten av kampen, men det eneste målet kom av Thorstvedt fem minutter på overtid. Dermed ble det 2-0-seier til Viking.

- Det er viktig å få det første måletm, for mål prege kamper. Likevel skal vi klare å vinne kamper om vi får en imot. Vi har mye ballinnehav og det er slik vi ønsker å ha det, slik at vi kan sette opp folk i gode posisjoner, men evner ikke å skape store nok muligheter. Dermed får vi heller ingen scoringer, sier Wangberg. 

- I 2. omgang har de én sjanse og scorer, mens vi stanger og stanger uten at vi klarer å utnytte det. Vi kom oss fort opp til den siste tredjedelen, men spillet i det siste delen gjør at vi ikke klarer å skape de livsfarlige sjansene. De hadde løpt etter ballen i 70 minutter og de gjorde det de kunne for å vinne kampen. Hadde vi fått den forløsende scoringen, så hadde det blitt en interessant kamp. Det er kjipt å tape på en dag hvor ikke alt stemmer, men vi likevel hadde en mulighet, sier Gamst Pedersen. 

- Gjøre ting enklere

Etter en oppløftende seier over Ranheim borte i serieåpningen, ble det en tung kveld for trener Simo Valakari på Alfheim.

- Det er veldig skuffende med resulatet, men jeg er ikke så skuffet over måten vi spilte på. Vi gjorde mye rett, men det ville seg ikke i siste tredjedelen. Dessverre slapp vi inn et tidlig mål, som ikke en gang var en sjanse for dem, og det endret dynamikken i kampen. Hadde vi bare fått ett mål, så ville det endret seg veldig. De forsvarte seg som det gjaldt livet.

- Det var vår jobb å finne deres svakte punkt i forsvaret, som var der, men vi klarte ikke utnytte det til å skape flere store sjanser. Guttene ga alt, men resultatet ble ikke som håpet. 

TILs trener er klar på hva spillerne må ta med seg fra denne kampen til neste hjemmekamp. 

- Vi må unngå å få tidlig mål i mot samt at vi må være tålmodig. Vi prøvde å gjøre ting for komplisert. Vi prøvde å slå for mange vanskelige pasninger, for dette var en kamp der det var viktig å gjøre ting enkelt. Da ville rommene ha åpnet seg, for spiller vi som vi ønsker, hadde vi fått flere muligheter. Det er det vi må lære fra denne kampen. 

Annonse fra Eliteserien: