Det her rister vi av oss!

Gutan har en liten ferie for øyeblikket. De er tilbake på trening mandag igjen. Thore Danielsen har oppsummert de siste to kampene.

Annonse:

Så var man inne i en periode der kampene kommer nesten like tett som hagl på vei ut Balsfjorden en vakker vårdag. Den ene kampen er ikke før blåst av før den neste snart skal blåses i gang. Draktsettene rekker så vidt å bli vasket og klare. Så derfor en liten fortelling om to kamper i ett. Og la oss begynne med Drammen.

Kan man ha det hyggelig i Drammen? Etter at de har brukt anselig mengde kronasjer så er jo byen ryddet opp og fiffet til. Elvepromenader og en tilrettelegging for fotgjengere og gjester gjør at man kan stanse der et øyeblikk - ikke bare kjøre gjennom.

Drammen Teater er jo en svært publikumsvennlig teater- og musikkscene. Der har de jo blant annet hatt besøk av slike notabiliteter som Påtryneteateret og Pussycats. Og Honningsvågrevyen. Eller var de fra Nordvågen?

En annen scene der man en og annen gang kan oppleve underholdning av det hyggelige slaget er et sted som heter Marienlyst. Der finnes slike grønne flater velegnet for balltrilling. Og en torsdagskveld i mai 2021 dro Gutan dit midt i ei travel fotballuke. Femte runde i Eliteserien stod for tur.

Det starter riktig så bra. Tidvis ser det ut som om det er åpen vei helt ned til elva. Det sies at Strømsgodset liker å spille med elva i ryggen. Og TIL presser dem på god vei ned mot elva. Etter to minutter byr Daniel opp til dans og serverer Moses. Pen sjanse. To minutter senere avslutter Daniel selv. Over. Og Gaute roper «Daniel, det der e perfekt». For Gutan presser Godset. Moses har en avslutning rett på keeper og en ny like utenfor. Innimellom er Godset farlig frempå. Men det vil seg ikke noen vei. Ganske så underholdende for nøytrale tilskuere.

Etter halvtimen ser det faktisk ut som om det begynner å bli litt tomt for energi hos Godset. Er lufta i ferd med å gå ut av den blå ballongen? Det følges opp med illsinte rop fra enkelte av hjemmelagets supportere. Dem om det.

TIL har flere angrepsvåpen. Heldigvis. Kent-Are prøver seg også. Og så roter Godset det til for seg selv og Kito sørger for at stillingen er 0-1 etter 37 minutter. Målgivende: Ruben. Så det finnes mulighet for øyeblikk av glede også et sted som Drammen.

Ikke vet vi hvilke metoder Godset brukte for å hente mer energi til andre omgang. Hurtiglading? Men Gutan forsøker gjentatte ganger å øke ledelsen. Både Isak og Ruben med brukbare avslutninger. Moses setter ballen i nettet, men det avblåses for offside.

Etter 63 minutter setter Moses ei heading like utenfor etter et pent innlegg fra Tomas. Men knappe ti minutter senere er det Godset som utligner. Et forspill av den typen der man gjerne skulle trykket pause, spilt litt tilbake og så sakte-sakte fremover. Kanskje spesielt for å se om AD hang med i svingene.

Poengdeling i Drammen. Tre dager fra forrige kamp. Tre dager til neste. Hardkjør. Men Gutan tåler sikkert også det.

Så var det klart for å ta imot gjester på Alfheim. Stedet som man ønsker å reetablere som Fort Alfheim. Gjestene kom fra Viken, tidligere Østfold, og tituleres ofte som S08. For noen år siden var de ute i Europa og etter den tid har de satset hardt på å hevde seg. Men kanskje ikke lyktes i alt? Ekspertene malte jo i forkant av kampen på om at dette var en kamp Sarpsborg måtte vinne.

Det hele starter jo egentlig ganske så bra. Inntil drøyt elleve minutter ut i kampen. Da oppstår en situasjon som nok mange vil kunne beskrive som at det finnes et stort og uforløst potensial for ulike synskorreksjonsmetoder. Men dømt er dømt og straffe til Sarpsborg sørger for at det står 0-1. Og Gutan er en mann mindre på banen.

Gir Gutan opp av den grunn? Neida. Og gjennom TV-ruta kan man også konstatere at supporterne slett ikke gir opp. Tvert imot. De synger og heier på Gutan. Og slik skulle det vise seg at de fortsatte. Viljen er der.

Fotballprofessorer har uttalt at mål preger kamper. Jotakk. Om de samme har sagt at dommeravgjørelser preger kamper er uvisst.

Sarpsborg tvinger frem en corner som ender i nota. 0-2 og stadionuret viser drøyt 23 minutter. Knappe ti minutter senere er Moses frempå, men avslutningen går like utenfor. Men flere mål blir det ikke i førsteomgangen.

Torkild Brakstad sa en gang til sine TIL-spillere - etter opprykkskampen i Moss: "De du møter når du selv er på tur opp kommer du helt sikkert til å møte også den dagen du selv er på tur ned. Opptre med respekt!" Dette er en sannhet som kanskje flere burde ta innover seg. Når det i pausen kommenteres med "at alle avgjørelser som går vår vei er bra" fra gjestenes trener så er det smått umusikalsk. Det er enda lenge igjen til tabellen er opp- og avgjort for sesongen 2021.

En visere kar enn meg har sagt at fotball dreier seg om å vinne kamper. Og for å vinne kamper må man score mål. Andre snakker om det å se bak resultatet. Og da kan man jo gjerne ta for seg statistikk på så mange slags vis. Kampen igjennom hadde Gutan ballen mest, de hadde flest målsjanser, da hadde flest angrep og flest farlige angrep. Og de hadde support som stod på for dem hele kampen ut. Om ikke det lover godt for fortsettelsen så vet ikke jeg. Og selv med en mann mindre i 80+ minutter oppsummerte Ruben kampen med at «det føles som om det er vi som er en mann mer».

Det her rister vi av oss. Ståle Solbakken har tatt med seg et gjeng til Málaga så nå blir det en liten kamppause på Gutan. Vi vet at de vil utnytte den godt til å være best mulig forberedt til neste kamp.

Annonse fra Eliteserien: