-Det er dette vi trener for

Førstkommende lørdag klokken 13.00 spiller TIL Kvinner siste kamp i 2.divisjon. Motstander er vår naboklubb, TUIL, og spillere og trenere håper på drahjelp fra tribunen.

Annonse:

Å spille viktige kamper, er noe alle fotballspillere ønsker. TIL Kvinner har satt seg i en posisjon, som gir dem mulighet til å ta seriegull ved poeng mot TUIL på lørdag. Trener, Øyvind Tjelde Haga,  håper spillerne klarer å glede seg til oppgaven og nyte øyeblikket.

- Viktige kamper er det vi trener for og ønsker å være med på. Avgjørende fotballkamper er spennende, men totalt ufarlig å være med på. Det er derimot utrolig god læring å spille kamper, der mye står på spill. Vi legger ikke skjul på at denne siste seriekampen definerer om vi klarer vår målsetting for sesongen, nemlig å vinne serien og gjøre det enda bedre i opprykkskvalifiseringen enn i fjor. Samtidig, skulle det ikke gå veien denne gang, er det også god læring å ta med seg. 

Lader opp på vanlig måte

Haga og hans assistenttrener, Edvard Vassmyr, fokuserer veldig på å lade opp til kampen på vanlig måte, med de samme rutinene som alltid.

-Vårt fokus, er at dette skal være en vanlig fotballkamp der vi ikke skal gjøre noe revolusjonære ting selv om kampen isolert sett betyr mye. For mye fokus på en enkeltkamp, øker sjansen for mental utladning. Vi skal lade opp, ikke lade ut! Det viktigste er at vi har det gøy, forklarer Vassmyr.

Ingen i TIL-leiren tror at lørdagens kamp mot TUIL blir noen enkel affære. Laget fra fastlandet ligger på en flott tredjeplass og det er alltid spesielt å spille disse naboppgjørene. 

-Kampene mot TUIL vil alltid være spesielle. Vi er naboer og uavhengig hvor lagene ligger på tabellen, vil disse kampene leve sitt eget liv. Det er mye prestisje og mange av spillerne kjenner hverandre godt fra tidligere, enten som med- eller motsspillere.  TUIL er gode, så det kommer til å bli en tett og jevn batalje på lørdag, sier Haga. 

 

Håper på støtte fra tribunen

Trenerteamet håper så mange som mulig kommer og støtter laget. I de siste kampene har både Forza Tromsø og Isberget vært representert, noe spillere og trenere setter utrolig pris på. 

- Det har betydd mye for våre spillere og få ekstra drahjelp i kampene. Godt publikumsoppmøte utgjør noen ekstra prosent og i ytterste konsekvens kan det være det som bikker det i vår favør. At supportere står og synger og publikum klapper for gode prestasjoner, gir en ekstra boost til våre spillere. Vi er evig taknemlig for den støtten vi har fått i de siste kampene og håper så mange som mulig kommer tilbake på lørdag. Vi lover å levere fotball som varmer, smiler Haga. 

 

Kom og støtt TIL kvinner førstkommende lørdag kl 13.00 på Alfheim Stadion. Gratis inngang!

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: