- Det å få være en del av Tromsø IL blir veldig spesielt!

Tromsø IL og NTG er veldig glade for å ha blitt enige med Bård Vegard Ytrehauge Balto som kommer fra jobben som fysisk trener i Alta IF.

Annonse:

Bård Vegard Ytrehauge Balto (31), fra Karasjok, starter i jobben som fysisk trener i TIL-akademiet og NTG fra og med januar 2021. Han flytter da fra Alta hvor han har jobbet som fysisk trener på Alta IF sitt a-lag.

- Først ønsker vi å takke Alta IF for en positiv og god dialog. Bård er en meget spennende signering for oss. Han har bra kompetanse på fysisk trening, innehar fotballfaglig kompetanse og er veldig læringsvillig. I tillegg besitter han gode menneskelige egenskaper. Han kommer til å ha hovedfokus på lagene i akademiet og samtidig ha en tett link til Tom-Erik Richardsen og a-laget, sier utviklingsansvarlig i TIL-akademiet, Morten Giæver.

Balto har tidligere jobbet tett med landslagsspiller Mathias Normann. Han har en master i treningsfysiologi fra NTNU og har jobbet med fotball i ulike klubber i flere år. Han har vært i Alta IF i to perioder, senest det siste året.

- I Alta har jeg fått frihet til å utfordre og lære meg å planlegge, gjennomføre og evaluere treninger i teori og praksis. Det har hatt stor betydning for egen utvikling. I tillegg har jeg hatt mange diskusjoner med tidligere trenere og andre fagfolk som har hatt betydning for meg som person og egen utvikling, sier Ytrehauge Balto.

31-åringen gleder seg nå til nye utfordringer i Tromsø og TIL.

- Det å få være en del av TIL blir veldig spesielt. Det er en klubb jeg har hatt et forhold til da jeg var ung, både gjennom dataspillene CM og FM og at TIL var den store regionale klubben, og deres store spillere, som vi fulgte litt med på. Og nå skal jeg jobbe for dem. Så nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og bli kjent med kollegaer og spillere, sier Ytrehauge Balto.

Finnmarkingen skal jobbe som fysisk trener og samtidig være med i arbeidet med å videreutvikle den fysiske skoleringsplanen.

- Vi ønsker etterhvert å dele av hans og vår kompetanse til yngres avdeling, samt samarbeidsklubbene i byen og regionen, sier Giæver.

Han er på plass i Tromsø og har begynt for fullt i jobben denne uken.

 

Alle i Tromsø IL ønsker Bård Vegard velkommen til byen og klubben!

Annonse fra Eliteserien: