Derfor valgte Eric Gutan

Flere klubber ønsket å hente Eric Smith (22), men midtbanespilleren foretrakk Tromsø IL.

Den svenske spilleren, som er under kontrakt med Gent, skal spille for Gutan ut sesongen etter TIL fikk på plass en låneavtale med den belgiske toppklubben. 

- Når denne muligheten dukket opp, så kjentes det som et godt valg for meg. Jeg ønsker å komme i gang med å spille kamper igjen og få tilbake selvtilliten min igjen, slik at jeg kan gi ny sats når jeg er tilbake i Gent i vinter. TIL er en flott klubb, så dette tror jeg blir veldig bra. Jeg syns det er spesielt og tøft at man har et topplag så langt nord, sier Smith. 

Liker ballbestittende fotball

Måten TIL spiler fotball på under Simo Valakari, var avgjørende for at Smith valgte å signere for Tromsø.

- Det at Tromsø spiller ballbesittende fotball passer meg utmerket. Og det er en veldig viktig grunn for at jeg er her, for det er den type fotball jeg liker å spille, sier 22-åringen.

- Det blir kul med en ny opplevelse og utfordring som det vil være å spille i Eliteserien. Jeg har spilt mot Rosenborg i kvalifiseringen til Champions League, men ellers har jeg ikke spilt mot norske lag, så dette blir interessant, legger han til.

Annonse:
Flere klubber var interessert i å hente svensken. 

- Jeg hadde flere valg, men akkurat nå syns jeg Tromsø var det beste valget for meg. Så om Simo vil ha meg på banen allerede søndag, så er jeg klar.

- En kvalitetsspiller

Dialogen mellom klubbene og spiller har pågått den siste uka. 

- For litt tid tilbake var det en norsk agent som vi har et godt samarbeid med som tipset oss om at det fantes en veldig god sentral midtbanespiller i Gent som kanskje kunne vært aktuelt for utlån. Vi tok kontakt med agenten hans og det kunne være en mulighet. Men ting dro ut og så vi trodde at det ikke var mulig å få til. Så for en uke blusset det opp og vi har jobbet hardt for å få det til, noe som vi nå klarte, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Det er en spiller vi normalt ikke hadde vært i nærheten til å ha råd til med tanke på lønn og overgang, legger han til.

Smith er anvendlig spiller siden han kan både spille sentral midtbane og stopper. 

- Vi er veldig fornøyd med få en så høyt ansett spiller til Tromsø. Han har spilt i toppen av Allsvenskan fra han var ung, og har spilt mye for Norrköping og ble kjøpt til Gent da han ble regnet som et av de største talentene i Sverige. Så det blir spennende å se hva han kan bidra med for oss. Det er ikke tvil om det er en kvalitetsspiller, sier sportssjefen. 

- Men det er men, for han har ikke spilt A-lagsfotball. Men han har spilt treningskamper og U23-kamper, så den fysiske formen skal være bra, legger han til.

Annonse fra Obos-ligaen: