Derfor valgte Bakenga TIL

Mange klubber var ute etter signaturen til RBK-spiss Mushaga Bakenga, men 25-åringen valgte å ta turen til Nordens Paris.

Han ble spilleklar i kveld og Bakenga reiser til Tromsø i morgen slik at første trening med Gutan blir fredag.

Slik forklar Bakenga hvorfor han valgte TIL:

- Jeg har tenkt veldig mye, og så har jeg snakket med både trener, spillere og mange andre. Jeg vil være med og redde klubben fra nedrykk, og en slik utfordring trigger meg. Jeg tror det vil hjelpe meg til å vokse både som person og spiller. Jeg vil være med å løfte klubben oppover tabellen. Jeg så de også mot Vålerenga og det var veldig positivt.

Det er også en tidligere Rosenborg-spiller han gleder seg å samarbeide med. 

- Sigurd Rushfeldt var en veldig god avslutter som jeg har stor respekt for. Jeg håper at han kan lære meg en del ting, slik jeg blir enda bedre i boksen, sier 25-åringen.

- Jeg gleder meg til å komme i gang og møte kompiser som jeg har i laget. Jeg har trent godt den siste tiden og er veldig sugen på å spille kamp. Jeg gleder meg så mye til denne utfordringen at hjertet mitt pumper en hel del ekstra nå, legger han til.

- Positive signaler

I TIL er man godt fornøyd med å signert en avtale som løper ut året med spissen, som har blitt løst fra kontrakten med Rosenborg. 

- Det er siste dagen av vinduet og jeg hadde kanskje ikke ventet at vi skulle klare å lande en så profilert og kjent spiller, men vi klarte å få det til og det er vi veldig glad for. Det gir positive signaler til alle rundt oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- De to signeringene vi har gjort den siste uka gjør oss veldig robust foran høstsesongen. Det er også viktig å få sagt at det har vært viktig for oss å beholde alle våre sentrale spillere i den situasjonen vi er i. Nå har vi fått to nye spillere samt at Runar Espejord er i bedringens vei, så jeg er veldig optimistisk med tanke på resten av sesongen, legger han til.

Annonse:
TIL tok kontakt med klubb og spiller allerede for tre uker siden. Men det var først i dag, på overgangsvinduets siste dag, at ting løste seg. Blant annet har trener Simo Valakari tatt seg en prat med spissen.

- I jobben med spillere er det greit å ha en lav profil. Vi har prøvd å ligge lavt og se om vi kunne få dette til. Det løsnet i dag og det er flere som har gjort en god jobb. Flere fra klubben har snakket med Mushaga, og ikke minst Simo, og det har gjort at han har blitt positiv til TIL, sier Johansen.

- Sjokkert over interessen

Flere klubber i både utlandet og i Norge har jaktet på RBK-spissen.

- Det er smigrende at så mange klubber har vist interesse. Jeg er nesten sjokkert over hvor mange det var som ville ha tak i meg, men Tromsø vant den kampen, sier Bakenga.

Tom Høgli, som slutter seg til TIL i januar, har tidligere spilte sammen med spissen.

- Han er en spennende spiller og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at han også er en fin type både på og utenfor banen. Tom har sagt til meg at han kommer til å passe perfekt i TIL.

- TIL er bra klubb å være i, det er trygt, godt sosialt miljø og har en stor interesse rundt seg. Jeg tror mange syns det er attraktivt å spille for en klubb som TIL og så tror jeg spillet i de siste kampene har trigget flere til å bli nysgjerrig på oss, legger sportssjefen til. 

Annonse fra Eliteserien: