Derfor valgte Åsen TIL

Gjermund Åsen (26) har signert en toårsavtale med Gutan.

Åsen har vært ettertraktet og ønsket av flere klubber. Men han valgte å skrive under på en ny kontrakt for TIL.

- Jeg er glad for at Gjermund har signert for oss. Han hadde en sterk sesong i år og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre. Han er en flott person på og utenfor banen, og det er slike typer vi ønsker å ha i klubben, sier trener Simo Valakari.

- Jeg er veldig fornøyd med at ettertraktede spillere ønsker å spille i TIL, og det prosjektet som Simo står for, er noe spillerne vil være med på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Åsen ble årets spiller hos både Nordlys og iTromsø i Tromsø.

- Jeg tror det har vært viktig for hans beslutning at han har fått en posisjon i Tromsø der alle supportere og alle i klubben ser verdien av kvalitetene han har både på og utenfor banen. Det er en forsterkende effekt på hvordan han vil utvikle seg videre. Han var bra i fjor og i vår, men spesielt i høst har vi sett hva som bor i Gjermund Åsen, sier Johansen.

- Godt signal

Sportssjef har et håp om at Åsen-signeringen kan få en effekt som påvirker andre spillerne til å velge klubben. 

- Det blir nå spennende å se hva som skjer med Mushaga Bakenga og Thomas Lehne Olsen. Det tror jeg at Gjermund ser og har lyst å være på. Det er et veldig godt signal at en ettertraktet spiller som Åsen velger TIL og det sier noe om hva han tror TIL kan bli i årene som kommer, sier Johansen. 

Annonse:
Han ønsker å påpeke at flere parter har vært involvert for å få avtalen på plass. 

- I prosessen har det vært gjort en veldig god jobb av flere aktører. De fortjener mye honnør.

- Stor tro

Åsen mener TIL har et stort uforløst potensial og derfor vil han bli. 

- Jeg har stor tro på prosjektet til Simo. Det er noe uforløst over TIL, og klubben, supporterne og byen fortjener noe mer enn å være i sumpa. Og det vil jeg være en del av, sier Åsen.

- Det har vært veldig vanskelig å ta et valg. Det har vært en del att og frem og flere klubber har vært med i bildet. Det er veldig godt å endelig ha tatt et valg og TIL føles å være riktig for meg, legger han til. 

Nå venter han på at kompisen Mushaga Bakenga også skriver under for Gutan.

- Han sa at dersom jeg ble, så blir han også. Så nå spiller jeg ballen over til han, og han en er flott gutt, så han setter nok ballen i mål for TIL også her, sier Åsen. 

Annonse fra Eliteserien: