- Derfor er fotball så vakkert

Økonomisk sett er det nesten som David mot Goliat i morgen, men på fotballbanen er det 11 mot 11. Det er nettopp dette som er en av grunnene til at trener Simo Valakari elsker fotballen.

Rosenborg er i annen økonomisk liga enn Tromsø IL. Men likevel trakk de det korteste strået 16. mai i egen lekegrind da TIL vant 2-1. 

Og i morgen får David en ny sjanse på å ta innersvingen på norsk fotballs Goliat. 

- Det er derfor fotballen er så vakker. Det er mulig å slå slike lag, sier Valakari. 

Mulig å konkurrere

Men han er klar på en ting.

- Det er veldig viktig for norsk fotball at vi har et lag som er så gode at resten må jobbe utrolig hardt for å ta dem. Heldigvis er det mulig å slå dem om man har den rette kampplanen og spillerne spiller opp mot sitt beste. Og vi kan konkurrere med et så godt lag.

Annonse:
Han liker det han har sett av spillerne den siste tiden.

- Det har vært en veldig god uke og spillerne er klar for kamp. Vi gleder oss til å møte Norges beste lag. Det spiller ingen rolle hvem vi møter på tabellen, for vi går for tre poeng uansett, sier Valakari.

Strålende publikum

Fredag ettermiddag var det solgt om lag 4.500 billetter og Valakari gleder seg til å kjenne på atmosfæren på Alfheim i morgen. 

Kjøp billetter her

- Guttene har spilt på seg selvtillit på hjemmebane og det har vært utrolig å spille foran et entusiastisk hjemmepublikum. Stemningen har vært strålende i alle hjemmekampene og jeg gleder meg til at enda flere kommer og støtter oss i denne kampen mot Rosenborg, sier TILs finske trener.

- Vi skal gjøre alt vi kan for at det blir en flott opplevelse for publikum, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: