Deltar for å bygge samhold

Selv om det ble seier og avansement for Tromsø IL i 11-årsklassen, så er det en helt annen grunn til at jentene deltar på turneringer som Piteå Summer Games.

Nøkkelordet er samhold.

- Fra de begynte å spille har vi prioritert at de skal være med på så mange turneringer som overhodet mulig. Det gir et veldig bra samhold, sier trener Tor Arne Kræmer.

- Vi har deltatt i flere ganger i Bardufoss, Narvik, Gratangen og så er vi her for første gang. Samhold og det sosiale er det viktigste. Vårt hovedfokus er at de skal være opptatt av hverandre og at vi skal ha det bra sammen, legger han til.  

Treningsvillig

Det yngste jentelaget til Tromsø IL i turneringen har holdt sammen en stund.

Annonse:
- 10-12 av disse jentene har vært med siden vi startet opp da de var seks år. De er veldig treningsvillige og de fleste har treningsoppmøte på 80-90 prosent. De er dedikert og syns det er kjempeartig, sier treneren. 

Og laget har spillere fra flere steder i klubbens nedslagsfelt. 

- Vi er 20 i 06-klassen. Vi har samlet fra Gyllenborg, Fagereng, Bjerkaker og Borgtun. 11 er med her. 

Mye på spill

Den siste gruppespillskampen mpt Larsmo Bollklubb var avgjørende for om jentene gikk videre til sluttspillet. Begge lagene sto med tre poeng etter to kamper. 

SCORING: TIL setter inn sitt fjerde og siste mål i kampen.
SCORING: TIL setter inn sitt fjerde og siste mål i kampen.

- De syns det er veldig spennende å spille på resultat. De sitter og ser på tabeller og de andre lagene sine resultater. 

TIL trengte bare uavgjort, men jentene ville vinne og spilte en veldig god kamp da de vant 4-0. 

- De var klar over hvor mye som sto på spill og jeg tror det utelukkende var en positiv opplevelse for dem. Og det var utrolig artig å se den store spillegleden dem har, sier Kræmer. 

Tett mellom kampene

De møter en annen gruppetoer i finske FC Siili i sluttspillet. Den kampen starter klokken 16:15, så jentene får bare to og en halv time hvile før de skal spille 1/16-finale. 

Vinner de den, er det ny kamp klokken 20:00 mot Håkvik IL, som så langt står med tre strake og solide seirer og null baklengs. 

For å følge med på resultatene til alle TIL-lagene, så gå inn på Piteå Summer Games sine hjemmesider. 

Annonse fra Eliteserien: