Deilig borteseier!

Vår dyktige skribent, Thore Danielsen, har skrevet noen ord om kveldens kamp som endte med 0-7 seier mot Ull/Kisa på Jessheim.

Annonse:

Fra Alfheim til Jessheim med en plan om å klatre til topps på tabellen igjen. Sånn må det bare være. Og det betyr jo selvfølgelig at Gutan må dra med seg alle tre poengene nordover.

Pga. corona hadde dagens motstander en kamp mindre spilt. Og av samme årsak en lengre hvile før dagens kamp enn Gutan.

Mange TIL-supportere har jo sjekket ut opphavet til navnet Alfheim. Det finner man i norrøn mytologi som navn for boligen til guden Frøy. Men skulle også stedsnavnet Jessheim finnes i norrøn mytologi? Vi hørte vel aldri om noen guder som sa "Yes!"? Men så viser det seg at dette Jess kan betyr Jarl og da er vi ikke lenger i guderiket, men nedpå landjorda. Men egentlig skulle navnet være Jessum. Det ble regnet som smått blasfemisk og måtte derfor gjøres om.

Trygt nedpå landjorda må vi vel også si at motstanderen Ull/Kisa befinner seg. Draktfargene og logofargene er hentet rett ut fra Felleskjøpet. Eller omvendt. En blanding av gult og grønt som kan få mangt et designerhjerte til å gråte. Felleskjøpet driver jo ellers med "ukens kampanje" stadig vekk. Og vi som støtter Gutan håper at også Ull/Kisa kan bidra med litt billigsalg. Ihvertfall at de ikke har senket tverrliggerne slik at våre spillere ikke får trødd ballen inn i nota. Den nota som kanskje er henta fra nettopp den butikken.

At klubben har et slikt tydelig konstruert navn skyldes jo diverse sammenslåinger av klubber opp gjennom årene. Bak i historien finner vi både Ullensaker Skiklubb og Kisa IF. Men fra et fotball-liv basert på forkjærlighet for Gutan må vi innrømme at dette Ull/Kisa egentlig ikke kom inn i vår bevissthet før nå de senere årene der Ull/Kisa kom opp på nivå to. Før den tid var - og er - Jessheim bare et sted man drar forbi. Og mest kjent er kanskje fortsatt "Møbelhandleren fra Jessheim"? Når man så leser at en av klubbens tidlige storsponsorer er betegnet sirkuskonge så ramler jo flere brikker på plass. At de skal ha klart å oppfostre en toppalpinist som Ole Kristian Furuseth i et såpass flatt område er egentlig litt underlig. Men de har altså fått på plass en bakke som treningsarena for barn og ungdom.

To av TILs spillere kjenner dagens kamparena bedre enn de andre. I fjor var Eric Kitolano, opprinnelig fra Odd, i nettopp Ull/Kisa etter et opphold i Notodden. Og samtidig var Sakarias Opsahl der på lån fra Vålerenga. Kanskje kan dette gi Gutan en liten fordel i dag? Den som har nerver til å følge med på kampen får se. Fra start observeres det at Steffen (Skogvang Pedersen) er med. Og at det er comeback for Runar (Espejord) også. Dette må vel bli bra? I tillegg har Gaute tatt med seg nyervervelsen Erlend Sivertsen som starter på benken. Skadelista er jo ikke lystig lesning så disse forsterkningene trenger vi.

Tut & kjør står det på en av reklameplakatene rundt banen. Og tut & kjør blir det også fra start. Det går ikke mer enn ca 20 sekunder før Gutan er frempå første gang. Ikke like raskt som da Trond Johansen satte et mål etter mindre enn 2 sekunder fra start av andreomgangen en gang i forrige årtusen. Men så tar det hele kvarteret før neste reelle sjanse. Vil det seg ikke i dag? Åjoda! Etter 18 minutter og ørtende crossball til Mikael så lurer han keeper Hagerup og 0-1. Servitør: Lars. Så går det knapt ti minutter før Mikael tar på seg servitørrollen og Kent-Are smeller inn 0-2. Da er det på tide at spissene presenterer seg. To ganger på rad serverer Eric gratismål til Runar som først lurer keeper på ræv og setter inn 0-3 og deretter knaller til med 0-4. Og klokka viser bare et par og tredve minutter. Kommentatoren knaller til med "Bang. Bang. Bang. Bang." En firemålsledelse til pause. Kan dette fortsette i andre omgang. Eller har Fredriksens Fabrikk noe å komme med? Ull/Kisa reklamerer jo for avgiftsfritt på draktene sine. Dermed burde det jo ligge flere mål i lufta for bortelaget.

Erlend får sin debut i TIL-trøya når han byttes inn etter pause. Inn kommer også Magnus. Og TIL fortsetter å ha kula mest. Kampen er i sitt 53. minutt når Sundli feller Eric innenfor 16-meteren. Straffen tar Eric selv. Og 0-5. Anders og Tobias kommer inn når timen er spilt. Og Mo knappe ti minutter senere. Alle fem byttene gjort. Mikael er fortsatt svært så aktiv og knaller til fra drøyt 20 meter i det 78. minutt. 0-6. Og når samme karen ti minutter senere lukter at Magnus kan slå gjennom til han så sørger han for sitt tredje for kvelden. Og det står 0-7. En like stor seier har ikke TIL hatt siden 0-7 borte mot Molde en septemberdag i 1995.

Etter kamp er det herlig å høre Runar hylle Mikael for innsatsen. Så ble altså 29. september 2020 en dag da det var litt billigsalg på Jessheim. Ikke på noe kjøpesenter. Men på stadion. Ull/Kisa leverte ukens kampanje. Syv - 7 - mål kommer likevel ikke av seg selv. Og med dagens innsats og vinnervilje lover dette for en fruktbar høst. Poengmessig.

Annonse fra Obos-ligaen: