Signert for Gutan

Daniel Berntsen (24) har signert på en avtale som gjør at han er TIL-spiller ut 2020-sesongen.

Den offensive midtbanespilleren gleder seg til å bidra for TIL.

- Det føles bra å være her. Tromsø er spennende og en veldig bra mulighet for meg, sier Berntsen.

- Det er ikke noe problem å være fra Bodø. Det er mange av dem som har gjort dette før meg med bra suksess, så det går veldig fint. 


Høyt potensial

TIL er naturligvis fornøyd med signeringen. 

- Vi er glad for å få på plass en nordnorsk spiller med lang og god erfaring til tross for at han er bare 24 år. Vi har sett på hvordan vi kan forsterke oss, så har vi sett etter fotballspillere, og han er en fotballspiller som forstår spillet, har god teknikk og gode ferdigheter, så han vil passe godt inn hos oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Det er en type TIL-signering som handler om at også finne et potensial i spilleren som ikke Vålerenga klarte å finne selv om han spilte en del. Vi skal prøve å få maks ut av Daniel og han har et høyt potensial. 

Berntsen var under kontrakt med Vålerenga.

- Nå er det slik at vi er enig med Vålerenga om en klubbavtale og den er konfidensiell. Det ligger i kortene at vi har fått til en god ordning, for vi hadde ikke hatt råd til å betale en stor overgangssum. 

- Hørt mye positivt

Berntsen debuterte for Bodø/Glimt like etter han fylte 17 år og han fikk 46 kamper før turen gikk videre til Rosenborg i 2012 etter en strålende sesong i 2011 for Glimt. Etter tre år i Trondheim gikk turen til Djurgården hvor han spilte 53 kamper og scoret åtte mål.

Annonse:
I fjor ble han hentet av Vålerenga, men de har nå sluppet han til Gutan.

- Jeg har opplevd mye og håper nå å bidra med noe positivt og krige for klubben. Og så ser jeg frem til å få spille under Simo Valakari. Det jeg har sett og hørt er bare positivt. Den måten han ville spille på er en av hovedgrunnene til at jeg ville hit, sier 24-åringen. 

- Flere posisjoner

I Glimt og Rosenborg spilte han både indreløper, offensiv midtbane og kant, mens i Djurgården spilte han mye på venstrekanten.

- Vi har et godt lag fra før, men han vil være en veldig god forsterkning i gruppa som kommer til å bidra fra dag én. Han er fit og han er i form, og han spilte kamp for et par dager siden. En offensiv spiller som kan brukes i flere posisjoner, sier Johansen. 

Annonse fra Eliteserien: