Lanserer lavterskel-turnering

TIL, Kirkens Bymisjon og Coop Nord skal fredag 12. april arrangere lavterskel-turneringen Halvspretten og tanken er at dette skal bli en årlig tradisjon.

Turneringen skal spilles på Tromsø Sport- og Eventsenter og varer i to timer fra 14:00-16:00. 

Der blir det cagefotball og spill fire mot fire. 

- Det skal handle om ren fotballglede, gjennom det å ha det artig og sosialt. Dette blir en lavterskel-turnering, der poenget er å få et avbrekk og bare kose seg med å ha det gøy på fotballbanen, sier samfunnskontakt for TIL for alle, Tom Høgli. 

- Bymisjon skal stille med to-tre lag, Kafé X og CRUX Huset vil ha lag med, vårt gatelag stiller nok med et par lag, TIL FFF vil bli invitert og vi er blant annet i dialog med Tromsø fengsel. Vi ønsker så mange lavterskel-lag som mulig, legger han til.

- Det handler om å skape en møteplass. Det skal være bare å møte opp, spille og ha det artig i lag. Det vil være en sunn og kul arena hvor man koser seg med fotballen sammen med venner, sier markedsmedarbeider i Kirkens Bymisjon, Christian Justad Tønsvoll.

Mangfold

Dette blir en litt annerledes lavterskel-turnering, for det blir invitert litt andre lag med også.  

Nøkkelordet er mangfold. 

- Politikerne er veldig positive. Høyre skal stille et eget lag og så blir trolig det et lag sammensatt med spillere fra flere andre partier. Det er også flere andre som har meldt sin interesse, blant annet Violet Road og Hålogaland Teater, sier Høgli. 

- Vi håper også at begge avisene stiller med lag og andre som eventuelt ønsker det. Vi ønsker et mangfold, hvor det handler om likeverd og respekt for hverandre. Fotball er jo et språk som alle forstår, sier Tønsvoll. 

Annonse:
Aktørene satser på at Halvspretten blir en fast tradisjon i årene som kommer. 

- Vi ønsker at dette skal bli en årlig turnering og ikke et engangstilfelle, sier Høgli.

Ønsker å bidra

Coop Nord har gjennom mange år vært en stor og sentral samarbeidspartner til Tromsø IL. 

- De har alltid vært positiv til å bidra til klubbens mange engasjementer knyttet til både barn/unge og ulike samfunnsaktiviteter. Det er derfor hyggelig at de ønsker å være med på «laget» og bidra til dette flotte arrangementet gjennom leveranser av frukt, drikke og annen sunn og energirik kost, sier markedsdirektør i TIL, Trond-Steinar Albertsen.

- Coop er veldig folkelig og vi ønsker å støtte opp og engasjere oss i ting som skjer i lokalsamfunnet. En av våre verdier er omtanke og vi har en lang tradisjon å samarbeide med Kirkens Bymisjon, så dette er et fantastisk prosjekt som vi finner det naturlig å være med på, sier Medlems- og markedssjef i Coop Nord, Marit Hemmingsen.

Spesiell type premiering

Informasjon om påmelding og andre praktiske ting kommer snart når de siste detaljene er på plass. 

Men det er klart at det ikke blir tradisjonell premiering, for det blir ikke sluttspill. 

- Vi tenkte å sette sammen en jury som kårer ting som et artig mål, beste finte, beste feiring, dagens kommentar og så premierer vi det, sier Tønsvoll. 

Rett etter turneringen er over blir det bankett på Storgata Camping med servering av mat og drikke.

- Vi ønsker å ha en bankett. Og så tenkte vi bruke en pizzeria som er drevet av syrere, for det skal handle om inkludering der også, sier Tønsvoll. 

Annonse fra Eliteserien: