Corner og mål!

Thore Danielsen kommer som vanlig med sine betraktninger etter kamp. Denne gang reflekterer han over lørdagens kamp mot Stjørdals/Blink.

Annonse:

Er Stjørdals/Blink et nytt bekjentskap for Gutan? Mulig det. Men samtidig må de jo nesten regnes som en farmerklubb til mer kjente RBK.

Stadion i Stjørdal ligger nært inntil Værnes. En spasertur fra Værnes og bort til stadion kan vel omtrent sammenlignes med en spasertur fra flyplassen på Langnes og til Jekta. For tilreisende hakket mer praktisk enn å reise med buss inn til trønderhovedstaden.

Men stadion i Stjørdal har et merkelig navn: MUS Stadion Sandskogan. Vel nok sies det å være et museår i år, men at de skal ha så mye ressurser at de blir sponsor for en idrettsklubb er vel å ta litt mye i? Så viser det seg at det er prikker i musa - forsiktig sagt. Navnet skrives M.U.S og S-en står selvfølgelig for Stjørdal. Og sponsorene leier ut maskiner.

Godt voksne Tromsøværinger kjenner vel godt til denne regla: "Tore Hund svømte over Tromsøysund - med ullteppe i munn"? Og etter nordnorske avstandsmål så finner man Stiklestad bare noen få langpasninger nord for Stjørdal. Det var her Tore Hund sist ble observert. Han var en av lederne i bondehæren som vant over kongen i et slag sånn ca. år 1030. Hvorvidt han hadde med seg det samme ullteppet vites ikke. Han kom ihvertfall ikke tilbake til bostedet sitt på Bjarkøy. Hvem vet? Kanskje han fikk proffkontrakt? Men en del av oss klarte å returnere fra Stiklestad etter tvangssignering som soldat under Spelet den tid hovedbeskjeftigelsen var førstegangstjeneste.

Seneste opptelling viser at uttrykket "corner og mål" er brukt minst en zillion ganger. Hvem kunne vite at over halvparten av dagens mål skulle kunne betegnes som av den sorten? I tillegg er det kanskje også sesong for priskutt på bedømmelse av enkelte forseelser? Og ville resultatet vært annerledes om det fantes flere kameraer og antydning til VAR?

Det begynte jo ikke så bra. Eric Kitolano måtte kaste inn håndkledet etter oppvarming. Men straks kampen var igang så det jo ikke så aller verst ut. I løpet av første kvarteret hadde både Steffen, Fitim og Mikael levert inn hver sin oppføring i sjansestatistikken. Så, i det 16. minutt gjør Gutan alvor av det. En perfekt corner fra Sakarias ender opp hos Kent-Are ved borterste stolpe og han støter den kontant i mål. Corner og mål.

Gutan fortsetter presset og i det 24. minutt er det en dobbelsjansje til Fitim. TV-kommentatoren mener på det tidspunktet at Blink er heldige med bare 0-1 i sekken.

Så kommer denne antydningen om billigsalg. Blink får straffe. Erlend J. som debuterer i mål på førstelaget i Jacobs sykdomsfravær er etter ballen, men den er plassert hardt og kontant nede ved stolperota. 1-1 og vi er like langt. Verre blir det når en spiller på lån fra Glimt setter inn 2-1 på en retur etter en cornersituasjon. I gamle dager var jo Glimt farmerklubben til RBK. Har de nå begynt som farmerklubb for det som fort kan kalles RBK 3, altså Blink?

Like før slutten av første omgang har TIL corner igjen. Denne gangen blir den slått kort og Jostein stuper og stusser ballen videre. Den ender hos Fitim som plasserer den i mål. Corner og mål. 2-2 til pause. Det er vel av den typen pauseresultat som gjør at kraftselskapene nordpå kan gni seg i hendene for strømforbruket etter mengden kommentarer i såkalte sosiale medier.

Gutan har ihvertfall bestemt seg for at de skal score flere mål. Det er kun gått fem minutter da Fitim smeller kula i tverrligger etter et flott forarbeid av Sakarias. Det føles nesten som om Gutan tester tverrliggere på alle arenaene de besøker.

Og de var slett ikke ferdige med den samme tverrliggeren. I det 68. minutt leverer Sakarias det som både han og mange andre kommer til å drømme om. Og snakke om. Et herlig langskudd før han har passert hele midtsirkelen. Den smeller i tverrliggeren og ned. Keeper fanger den når den spretter opp. Men var den ikke innenfor brøles det sikkert hos noen? For en TILhenger så er det i slike situasjoner man ønsker VAR. Eller ihvertfall flere kameraer enn et slik at situasjonen kunne vært filmet fra flere vinkler. Ikke nødvendigvis for at det skal dømmes mål. Men for å få ro i sjela mht. om den gikk inn eller ikke.

Dessverre var man ikke helt ferdig med dette "corner og mål"-mantraet. Og dessverre var det gal vei. Både i det 71. og 75. minutt har Blink corner som ender med mål. At Anders er nære på å pynte på resultatet med en kjempesjanse to-tre minutter etterpå hjelper liksom ikke. Sluttresultatet ble 4-2 til Blink.

Allerede på onsdag kommer laget fra potetbygdene i Innlandet nordover. Gaute får hilse på spillere han var trener for i fjor. Og Rekdal er så heldig at han får besøke Alfheim igjen. La oss håpe at de er heldig med været. Kanskje like heldige som Chelsea var en oktoberdag i 1997? Og at de, som Chelsea, reiser hjem med tap i bagasjen.

Annonse fra Obos-ligaen: