Bygger karakter hos spillerne

For første gang skal Alfheim stadion holdes åpen gjennom hele vintersesongen.

Tidligere år har Alfheim stadion åpnet i månedsskiftet mellom februar og mars. Når stadion åpner i dag blir det i så måte en historisk dag. Nå får spillerne i TIL fra 12 år og oppover et fullverdig treningstilbud også på vinteren.

Dette var noe vi ønsket å gjøre allerede i fjor, i år får vi det til. Det er jeg veldig glad for på vegne av alle klubbens eldste spillere. Vi kan for første gang tilby nok treningstid på vinteren, og går selvfølgelig inn i denne perioden med spenning og nyskjerrighet. Det blir artig å se om dette er noe vi kan gjenta, sier leder av TIL Yngres Avdeling Beate Andersen. 

- Bedre kvalitet på treningene

Sindre Helmersen som er en av fire trenere for TIL G03 er utrolig glad for at klubben åpner opp for trening ute allerede i januar.

- Det er kjempebra at klubben velger å holde Alfheim åpen. Det gir oss helt andre forutsetninger enn det vi har hatt tidligere vintere. Jeg synes at det å trene ute er langt bedre enn å trene inne. Når vi er ute kan vi ha bedre kvalitet på treningene, og dermed blir det også artigere, sier trener for TIL G03 Sindre Helmersen.

- Jeg setter veldig stor pris på at trenerne i ungdomsavdelingen har sagt seg villig til å trene ute og møte vinteren med entusiasme, sier Andersen. 

Byr på noen utfordringer

Med en rekordtidlig åpning følger det noen utfordringer, blant annet snørydding og friske temperaturer. Dette er derimot oppgaver som brøytemannskapet på Alfheim har gode erfaringer med.

Annonse:

- Det er klart at når det er snøstorm så blir det vanskelig å trene, men det er kun noen få dager i løpet av vinteren. Jeg tror trening ute på vinterstid er med på å bygge karakter blant guttene, og dette er også noe guttene setter veldig stor pris på og gleder seg til, sier Helmersen.

- Det er definitivt noen utfordringer med holde stadion åpen om vinteren, men om vi åpner i januar, februar eller mars har liten betydning for oss. Vi har god erfaring med å holde Alfheim snøfri både når den første snøen legger seg på høsten og når seriestarten nærmer seg på våren. Det viktigste er at spillerne får spilt fotball, og hvis vi kan bidra til det er det veldig bra, sier Lars Liland, Liland Entreprenør AS.

- Bygger karakter hos spillerne

Tom Høgli kommer akkurat fra København hvor de har lang erfaring med å trene ute gjennom vintermånedene.

- Det er kjempespennende at vi har tatt en beslutning om å trene ute i vintermånedene. Når man har den riktige innstillingen er det både sunt og godt å trene ute, samtidig er det med på å bygge karakter hos spillerne, vinn-vinn, sier Tom Høgli.

Annonse fra Eliteserien: