Botnhamn og Husøy

Tirsdag 15.06 var det ny tur i prosjekt «Fotballen på Senja». Både Botnhamn UIL og Husøy IL var klare for besøk med trenere, lærere og ikke minst elever på banene.

Annonse:

Fra prosjektet denne gang var Pål Kjetil Wallle fra Troms fotballkrets og Truls Jenssen fra TIL.

På stadion hos Botnhamn UIL ble vi møtt av kontakt og trener Vegard Tøllefsen og etter hvert 34 elever og 7 lærere som bidro som trenere, fotograf, catering og positiv støtte! Cathrine Solheim, Birgit Renland Johansen, Synne Bønes, Veronika Eide, Nina Rydningen, Anita Johansen og Hilde Johansen! I tillegg 2 tålmodige og flinke trenere for de yngste, Mareno Henriksen fisker, deltar på treninger hver gang han er på land! Og Vegard Eide som kjører 1 time en veg for å bidra på de yngstes treninger i Botnhamn UIL (nevner forsiktig at kjæresten bor i Botnhamn).

Disse 2 med lærere holdt de yngste i ånde med fin aktivitet hele økta. Hvorfor er de så ivrig? Undertegnede får da sitt favorittsvar: «Det e artig!!!». De er også interessert i å lære seg mere om fotballfaget og ønsket helt klart å få Trenerløftet med Grasrottrenerkurset (gratis grunnet Troms Fotballens venner) på besøk til høsten. Vi kommer! Når den dagen kommer informerer vi selvfølgelig alle klubbene på Senja om dette med innhold, dato, klokkeslett og sted. Slik at flere kan melde seg på.

En av de eldste gruppene bestod mest av J 15 – laget som er påmeldt i serien med 9-er lag (!). Begge gruppene deltok med konsentrasjon og iver i øvelser og spill. Med andre ord god stemning der spillerne hadde det artig på en flott kunstgressbane med 3-bane, nok mål og hytte for vafle - og kaffelaging til uansett arrangement.

Etter Botnhamn bar det til Husøy. Undertegnede må bare melde seg med en gang, dette var min første tur til Husøy (skandale!). Som de fleste vet et fantastisk skue å komme ut av tunellene å se ned på Husøy og storhavet i bakgrunnen! Over moloen og minner fra dokumentaren «Da damene dro!» traff vi fort hyggelige folk som guidet oss opp bakken og rett til skolen med bane og ballbinge.  På skolen traff vi smilende elever og ikke minst vår kontakt Renate Renland, ei travel og hardtarbeidende dame med godt humør.

Husøy IL med 33 elever på banen rett utenfor skoledøra. En slitt bane, men godt brukende til ei fotballøkt med deløvelser og spill. I ballbingen med trenere for de yngste Maria Wala – Kopec og Renate. Pål Kjetil tok seg av de mellomste og de eldste Truls + propell Kenneth Willskog opprinnelig fra Hakkadalen (han bare elsker Husøy og området rundt!). Og til slutt i cateringen og fotograf Emilie Rydningen.

På Husøy ble det også delt ut TINE–effekter med sekker til elevene og skjorter til de voksne. Når effektene ble låst ut av bilen fikk undertegnede beskjed om at en ikke trengte å låse bilen Husøy, de låste heller ikke husene sine på øya, herlig!

Takk for laget så lang Botnhamn og Husøy, lykke til videre i sesongen!

 

Annonse fra Eliteserien: