Feiret med historisk pølsefest

I 38 år har hjulpet alle som har hatt behov i TIL. Selv på hans egen 70-årsdag, var prioriteringene til Hans-Thore "Boa" Hanssen et annet sted enn hos seg selv.

Annonse:

Boa sa ja til å bidra i TIL i én måned. Det er 38 år siden...

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at han derfor inviterte til pølsefest i garderoben til Gutan etter dagens trening.

- Jeg ville gi noe igjen til og jeg kan ikke invitere alle hjem. Så da bestemte jeg meg for å ha pølsefest i garderoben, den første noensinne i klubben, slik at de kunne slappe av og kose seg. De har fleipet om det ute på banen, og jeg tok dem like godt på ordet, sier Boa. 

Men dagen var ikke tilfeldig valgt. Boa er så glad i Gutan at han like godt dro i gang en pølsefest på sin egen 70-årsdag!

- Det sier litt om hvilken fantastisk person han er. Han bruker å ha bidos og grilling i løpet året, men det er utrolig flott at han klaske til med en pølsefest på 70-årsdagen sin. Det er litt slik han er, han skaper trivsel og folk rundt han føle seg vel, sier kaptein Simen Wangberg. 

- Det viser hvilken type han er og at han er veldig glad i oss, sier Morten Gamst Pedersen.

- En hedersmann

Spillerne er naturligvis fulle av lovord om jubilanten. 

- Hvis det noen som skal ha en stor stjerne i boka mi, så er det Hans-Thore Hanssen.

— Morten Gamst Pedersen
- Boa en hedersmann, og det vi kalle hel ved. Han tar enormt godt vare på spillerne, om det er tøy som mangler, nye spillere som trenger hjelp til noe, utlån av båt og han tar de med på hyttetur til Senja. Han har så mye empati og er et samlingspunkt i klubben. Når han sitter i kantina, så er det alltid mange som sitter rundt og slår av en prat. Han er alltid i godt humør, sier Wangberg.

- Boa er uerstattelig. Han har vært her fra dag én da jeg kom til klubben og jeg husker veldig godt da han trykket nummeret på den første drakten min. Jeg har alltid hatt god kontakt med han og han har også vært i England og så kamper der. Hvis det noen som skal ha en stor stjerne i boka mi, så er det Hans-Thore Hanssen, sier Gamst Pedersen. 

- Rørt

Både fra spillerne og administrasjonen/sporten vanket det gaver, taler og bursdagssang. Det var ikke vanskelig å se hvor mye kameratskapen betyr for Hanssen, for han måtte bruke lang tid på å samle seg da han skulle holde en liten tale.  

- Jeg blir rørt over alle de gode ordene. Det er utrolig flott å være sammen med ungene mine, som jeg bruker å kalle dem. Det er fantastisk å ha vært sammen med alle de unge spillerne som jeg har fått lov til i alle disse årene. Det er både kjeft og fleip å få, men det er alltid godt ment. Jeg trives fantastisk godt med denne flotte gjengen, sier 70-åringen.

PØLSE: Simo Valakari ble servert pølse av jubilanten Hans-Thore Hanssen.
PØLSE: Simo Valakari ble servert pølse av jubilanten Hans-Thore Hanssen.

For han er det en selvfølge å tilby spillerne eller trenere en tur til eventyr-øya Senja hvor han har hytte. 

- Du må ta vare på folk. Skal man føle seg velkommen, så må man gjøre noe mer enn bare det som skjer innenfor Tromsø IL. En hytte- eller fisketur er utrolig viktig for at de skal føle at de blir satt pris på, sier Boa. 

- Det er utrolig artig å være med, og jeg får ikke tid til å bli gammel. Så lenge jeg er frisk og har noe å bidra med, så vil jeg være med. Jeg setter pris på dem og jeg håper de setter pris på meg, legger han til.

- Gode holdninger

Det siste trenger han ikke å tvil på. Alle i klubben setter ekstremt stor pris på den varme, omtenksomme, ærlige og sympatiske altmuligmannen. Boa er enkelt og greit en enorm ressurs for Tromsø Idrettslag.

- Han er av den gamle garde som tør si hva han mener, men han er også den første til å rose deg om du gjør noe bra eller gir deg en klem om du trenger det, sier Gamst Pedersen. 

- Det er utrolig flott at vi har han og Bjørn Steinar Johansen (80 år) som går her, for de har noen veldig gode holdninger, som bør implementeres litt mer i samfunnet i dag enn det som blir gjort. Noen av de tingene de står for, er fortsatt viktig den dag i dag, legger han til. 

- Jeg kan med hånden på hjertet si at han er mann som alle i klubben er glad i og det er ingen tvil om at han er en viktig mann for TIL, sier Wangberg.

Annonse fra Eliteserien: