Slaget om Nord-Norge spilles på Bleik

Siste helgen i juli blir det fotballfest i Vesterålen når Slaget om Nord-Norge arrangeres på Bleik.

Annonse:

I fjor møttes de to nordnorsk gigantene i Leknes, mens de for to år siden var på Bleik. 

Nå returner Slaget om Nord-Norge til nordspissen av Andøya. 

- Nå blir det drømmereprise, sier leder i Høkens fotballgruppe, Stein Bjørnar Hansen til Bladet Vesterålen.

- I fyr og flamme

Både TIL og Glimt skal tilbringe helga i Vesterålen. De skal også trene der og bidra på Tine fotballskole.

– Det at vi får besøk fra de to flaggskipene i nordnorsk fotball igjen er helt fantastisk. Det blir så moro å se de to beste fotballklubbene fra landsdelen hamle opp med hverandre på banen. Så blir det i tillegg fint å skape en arena der barn og ungdom før møte spillerne, snakke med dem og spille litt ball med dem. Det er slik magiske øyeblikk skapes, sier Hansen.

Ernst Bror Olsen, som jobber i TIL, er fra Bleik. Det er også TIL-spiller Lasse Nilsen. Olsen gleder seg over at TIL nå skal tilbake til hjemstedet.

– Det var veldig bra sist. Våre spillere snakker fortsatt om turen hit. Jeg snakket med Morten Gamst Pedersen og Simen Wangberg før jeg dro til Andøy torsdag, og de ba meg hilse så mye. De har store forventninger til dette, og gleder seg veldig, sier Olsen til avisen.

– Jeg sendte noen bilder til Simo Valakari (TIL-trener) torsdag, og han er i fyr og flamme. I TIL er vi veldig klare for å komme tilbake til Bleik, sier han.

53604765_398776514013983_802379717154963456_n
VAKKERT: Banen på Bleik ligger svært vakkert til.

- Fin tradisjon

I TIL er man imponert over det klubbene har fått til på både Bleik og Leknes. 

- Den gløden, engasjement og innsatsen som var på Leknes i fjor og på Bleik for to år siden, det er genuint og det gir en enorm boost og energi til oss som får lov å komme å spille og trene der. Det er bare å ta av seg hatten for de initiativtakerne som jobber som frivillige i disse klubbene uten å ta seg betalt, sier sportssjef Svein Morten Johansen.  

- For oss er det veldig viktig å dra ut og spille slike kamper, for vi vet det er mange supportere der som sitter på pub eller hjemme og ser, og vi ønsker at de skal få møte og se oss. Som en nordnorsk klubb er det viktig å dra ut og være til stede i de mindre miljøene og møte store og små fans. Det har blitt en fin tradisjon for oss og Glimt, sier Johansen.  

Annonse fra Eliteserien: