Best mot de beste

TIL kan bli det laget som tar flest poeng blant topp ti-lagene i innbyrdes oppgjør på hjemmebane.

Annonse:

TIL ligger på 10. plass og vi har sett på hvordan de har gjort det mot lagene over seg på tabellen siden TIL har to hjemmekamper igjen mot motstandere som ligger over Gutan.

Og det er veldig oppløftende lesning. Gutan har nemlig slått serieleder Rosenborg, serietoer Brann, Ranheim (5. plass), Odd (6.) og Vålerenga (8.). Det ble uavgjort mot Kristiansund (7.) og tap mot Haugesund (4.) i en kamp TIL dominerte og skapte enorme sjanser. 

Da passer det utmerket å nyte et par avgjørende scoringer, som Lasse Nilsens i 2-1-seieren over Rosenborg og scoringen til Mikael Norø Ingebrigtsen som sikret 2-1-seier over Brann.

Tabell

Slik har ti øverste lagene gjort de mot de ni andre på hjemmebane i år:

Rosenborg          5-2-1   17p

TIL                      5-1-1   16

Ranheim            5-1-2   16

Brann                 4-2-2   14

Odd                    4-2-2   14

Haugesund        4-1-3   13

Molde                4-1-2   13

Sarpsborg 08    4-1-4   13

Kristiansund      3-2-3   11

Vålerenga         3-2-2   11

Kun to lag har to innbyrdes hjemmekamper igjen, og det er TIL og VIF, mens S08 og Odd er ferdigspilt. Resten har én kamp igjen. 

Nå er ikke dette mer enn en kuriøs tabell, men det viser hvordan de beste har gjort det mot de andre lagene i topp ti. Og det beviser hvor mye som bor i dette TIL-laget. 

Skulle TIL slå både Molde og Sarpsborg 08 i de to siste hjemmekampene, vil ingen kunne ta fra Gutan at de i inneværende sesong var det beste hjemmelaget i innbyrdes oppgjør blant topp ti-lagene.

Det kan være interessant å se hvordan de to lagene har gjort det på bortebane. Molde har 5-4-4 og de fire tapene har kommet mot Ranheim, Rosenborg, Kristiansund og Stabæk, mens Sarpsborg 08 har 3-4-6 og har tapt mot Odd, Ranheim, Brann, Bodø/Glimt, Rosenborg og Start. 

Molde er et lag TIL har slitt mot på Alfheim de siste årene, og siden seieren 1-0 i 2009 har det blitt 2-1-5 og det har blitt tap de to siste årene, så det hadde smakt veldig godt med en seier i år. Sarpsborg 08 har TIL 2-1-2 mot på Alfheim og begge seirene var utrolig nok 5-0. 

Robin Hood

Dessverre er ikke det like lystig lesning om man ser på resultatene mot lagene under TIL på tabellen. 

Der har Gutan 2-1-3, så derfor kan man kanskje si at TIL har hatt litt Robin Hood-preg over seg på Alfheim i år. De tar fra de rike og gir til de fattige. 

Så kanskje er det bra at TIL har to topp-ti lag igjen på Alfheim i år. Går det som tidligere i år, vil vi få to gode kamper og tar Gutan seks poeng, vil TIL bli best av de beste i innbyrdes oppgjør på hjemmebane i år. Fire poeng vil medføre at TIL tar like mange poeng som Rosenborg om de slår Odd søndag. 

Herlig med scoringer

Varm opp til søndag og kampen mot Molde ved å se alle målene mot Vålerenga, for det smakte sykt godt å slå Ronny Deilas gutter 3-0.

Håper du tar turen til Alfheim om du har mulighet søndag.

Vel møtt!

Annonse fra Eliteserien: