-Berit blir sjefen i Lerøyhallen

For Berit Berg blir åpningen av Lerøyhallen en drøm som går i oppfyllelse. Snart flytter hun kontoret sitt fra Alfheim og inn i den nye storstuen. Der skal hun ta godt vare på store og små.

Annonse:

Berit Berg har jobbet i klubben i over 20 år. I alle årene har hun hatt et varmt hjerte for breddefotballen i klubben. Gjennom hele sin TIL-periode har en ny hall på Bjerkaker vært noe som klubben har jobbet målrettet mot. Klubben har jobbet hardt over mange over for å få det til, med veldig mange dyktige folk involvert, og nå står endelig Lerøyhallen snart klar. 

Familien Bergs Minnefond

Berit Berg kommer fra en ordentlig TIL-familie. Hennes foreldre, Unni og Kjell Berg, hadde et stort hjerte for klubben og viet mye av sine liv til Tromsø IL. Begge har vært formenn i TIL og mamma Unni var TILs første kvinnelige formann i sin tid. Helt til det siste var de ihugga TIL-patrioter og faste innslag på Alfheim.

 Da de begge gikk bort i 2007, ble det opprettet et minnefond i familiens navn. 

- Foreldrene våre gikk bort i 2007. Kjell døde først og da bestemte Unni at det i dødsannonsen skulle stå, at i stedet for blomster så skulle man gi penger som skulle gå til anleggsarbeidet i yngres avdeling. Slik ble det. Så døde hun samme året, og da gjorde vi det samme i hennes begravelse. De hadde alltid et hjerte for yngres avdeling i klubben, sier Berit Berg.

Yngres avdeling har hatt en spesiell plass i familien Berg i alle år. Fondet som ble opprettet har vokst siden 2007, og i 2019 fant familien det riktige prosjektet å bruke pengene på. En ny fotballhall til bredden i TIL, er helt i Unni og Kjell Bergs ånd. Det endte med at Familien Bergs Minnefond i 2019 ga 75 000 kroner til spleisen av Lerøyhallen

-Foreldrene våre jobbet jo i sin tid for at vi skulle få en hall, for de var aktive i klubben. Så det er ekstra gledelig at beløpet blir av god størrelse. Vi får mye igjen av pengene siden vi gir dem nå, sa Berit i 2019.

Hun utdyper i dag:

-Da jeg startet i klubben fikk jeg overlevert 2 ringpermer med påskrift "Hall".  Av innholdet i disse kunne jeg se at begge mine foreldre var involvert i dette arbeidet på bakgrunn av at de har vært foresatte i kubben. Det er altså svært mange år siden arbeidet med dette ble påbegynt.  Nå har jeg aldri vært direkte involvert i arbeidet med å få egen hall til klubben, men har fulgt arbeidet nøye fra sidelinjen gjennom min jobb.  Det er med stor glede at jeg nå ser Lerøyhallen reise seg i nordenden av Bjerkakerbanen. 

Flytter inn i Lerøyhallen

De som jobber med Berit til daglig, vet hvor mye hun bryr seg om TILs barne- og ungdomslag. Det kjennes derfor helt rett ut at nettopp hun blir den første i TIL-historien som får eget kontor i Lerøyhallen. 

-At jeg skal få gleden av å være den første som får sitt arbeidssted i hallen er stort og en sann glede som jeg ser frem til å ta fatt på.

I forrige uke, før vi alle ble sendt hjem som følge av Corona-viruset, tok Berit med seg til.no ned til Lerøyhallen for å vise frem storstuen, og som etter planen er klar til bruk om halvannen måned. Det er lett å se at hun er stolt over den nye hallen. 

berit 2
Berit Berg er stolt når hun viser oss rundt i Lerøyhallen.

I det vi kommer inn i hallen blir hun ivrig. Berit lyser opp og det er ikke vanskelig å se gleden hun føler på vegne unge TIL- gutter og jenter. Og gleden og iveren er lett å forstå. Lerøyhallen kommer til å bli en milepæl i TIL-historien og bygget er praktfult.

For Berit er dette stort, virkelig stort.

-Tenk deg muligheten å komme i hallen og ta en kaffe i hallens fantastiske kafe’/sosialrom, mens du enten ser barnet ditt spille kamp på Bjerkakerbanen eller trener nede i hallen. Vi har nå en unik mulighet til å skape et klubbhus for alle med hjerte i klubben. 

Hun ser også mange muligheter med de fasilitetene som er i tillegg til selve fotballhallen.

-Det vil bli en flott gymnastikksal (10x15 meter) og Cageballbane.  Jeg ser for meg muligheten til at gymnastikksalen kan benyttes av treningsgrupper i mange kategorier. Det er også et flott garderobe- og dusjanlegg som kan benyttes, sier hun.

Hun har også en annen refleksjon som hun ønsker å dele.

-Kanskje kan vi i vintersesongen benytte Bjerkakerbanen til utendørsaktiviteter som ikke er fotballrelatert?

I det vi går opp trappen til andre etasje, svinger vi til høyre. Litt lenger bort ser vi et rom med store vinduer og utsikt over Tromsøysundet. Der skal Berit sitte. Det blir hennes kontor. Man skimter muligens en tåre i øyekroken hennes.

 

-Et samlingssted

En av Berits store ambisjoner er å gjøre Lerøyhallen til et samlingsted for store og små. Hun ønsker å bruke mye tid på at barna og ungdommen skal kjenne trygghet og at de er velkommen. 

-Jeg kommer til å jobbe veldig hardt for at ungene skal trives i hallen og at deres foreldre skal kjenne på tryggheten i å sende deres barn hit. Jeg har en ambisjon og et ønske om at ungene som kommer rett fra skolen, skal kunne få seg en matbit og en plass der de kan gjøre lekser. 

Berit håper at Lerøyhallen kan føre klubbens medlemmer enda tettere sammen. 

-Jeg håper at hallen skal bli et samlingssted for alle i klubben. Også foresatte, besteforeldre, trenere, lagledere osv. Alle er hjertelig velkommen og kaffen skal være klar. Dette blir et kjempeløft for yngres avdeling i klubben.  

 

Alltid vært utfordrende anleggsmessig i TIL

For Tromsø IL blir Lerøyhallen veldig kjærkomment med tanke på å kunne tilby sine medlemmer gode fasiliteter. Berit Berg innrømmer at det ikke alltid har vært like lett å legge til rette for gode treningstider for nærmere 950 barn og undommer.

-Når jeg tenker tilbake på den avmakt jeg har kjent på i alle de årene som har passert, hvor vi har hatt alt for lite treningstider å fordele til lagene, må jeg i ærlighetens navn tilstå at det har vært særdeles utfordrende. Det har ikke alltid vært like hyggelig å bli utskjelt som følge av dette, men vi har gjort så godt vi har kunnet i alle år med de ressursene vi har hatt. Men nå skal vi bare se fremover, sier Berg.

For med Lerøyhallen på plass, kan TIL endelig tilby sine spillere gode fasiliteter og øke aktiviteten gjennom egne anlegg. Likevel påpeker Berg at man fortsatt trenger å leie halltimer hos andre klubber for å få kabalen til å gå helt opp.

-Det blir en ny epoke i klubben nå som Lerøyhallen nærmer seg ferdigstillelse. Vi er betraktelig nærmere enn noen gang å være selvforskynt, avslutter Berit Berg.

Berit og til.no går etterhvert ut av hallen. Vi leverer fra oss adgangskort, hjelm, vernesko og refleksvest. Vi prater litt om inntrykkene vi sitter igjen med etter rundturen inne i hallen. Vi er enige om at dette blir helt strålende for klubben. 

Om ikke lenge flytter Berit kontoret sitt fra Alfheim og inn i Lerøyhallen. Hun blir å finne i andre etasje. Du vil se henne sitte der med døren åpen, stolt på vegne av klubben og et smil om munnen.

Akkurat som sin mor Unni, blir hun historisk på sitt felt. Hun blir den første. 

Og det kjennes helt rett ut!

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: