Belønnet for rederlig spill

Det grønne kortet henger høyt for spillere, trenere og lagledere. Veldig sjelden gis det til et helt lag, men et TIL-lag fikk den æren.

Annonse:

Piteå Summer Games tar fair play seriøst og har opprettet et grønt kort. Dette gis til spillere, trenere og lagledere som utmerker seg i særdeles positiv retning på fotballbanen. 

Som et bevis blir det utdelt en drakt hvor det står my game is green.

Dommer Robett Isaksson ga et grønt kort i kampen mellom TIL Prestvannet og HauPa i 11-årsklassen. Da ikke til en enkeltspiller, men til hele TIL-laget!

- Jeg har ansvaret for banene der de spilte, men så manglet jeg en dommer til kampen, så jeg tok den selv siden jeg er dommer. Guttene gjorde en kjempegod kamp, de jobbet knallhardt for hverandre og de ga aldri opp selv om målene trillet inn. I stedet oppildnet de hverandre til å jobbe videre og til å aldri gi opp. Det var fantastisk å se og de sto virkelig for fair play. Jeg ble veldig imponert over holdningene til de unge guttene, sier Isaksson. 

- De kom til og med bort til meg og sa at jeg dømte godt. Det er veldig uvanlig for lag som taper kamper og det betydde mye for meg også, legger han til. 

Sjelden kost

Nå er det ikke vanlig kost å gi et slikt kort til et helt lag.

- Kortet henger høyt, for det gis ut kanskje 100 kort på hele helgen og det er jo 10.000 spillere med. Men det gis stort til enkeltspillere, men jeg ga det hele laget. Det skjer svært sjelden, sier Isaksson. 

Trener Petter Markusseon var naturligvis svært stolt. 

- Det er utrolig artig at guttene viser en så sykt bra moral. De spiller fin fotball og står på selv om det butter imot målmessig. 

- Jeg blir veldig stolt, legger han til så rørt at han får problemer med å si så mye mer.

Fokus på rederlig spill

Man så er det kanskje ikke så overraskende at nettopp dette laget fikk kort. 

- Det viser at lagmoral, stolthet og rederlig spill er i høysetet. Vi har stort fokus på rederlig spill i det daglige treningsarbeidet og etter kamper så har det hendt flere ganger at vi tar ropet "stolthet, lagånd og rederlig spill" i stedet for "sa-sa-sa". Tromsø ILs verdier skal bety mye for disse spillerne, sier Markussen. 

- Det er viktig å ha med seg gode verdier i fotballen og jeg tror at sjansen er at flere av disse guttene kan komme videre til nasjonalt spill senere, så det å bygge gode holdninger og verdier tidlig er veldig viktig, legger Markussen til. 

TIL Prestvannet tapte kampen, men de vant likevel til slutt. 

- Det å få en slik fair play-pris betyr ekstremt mye for oss. 

Samlende

De er også strålende fornøyd med oppholdet i Piteå. 

- Det har vært helt fantastisk. Det at det er en stor TIL-leir på Solander-skolen er utrolig samlende og artig. Guttene har gledet seg i helt år, for de vet at 11-åringene får dra på sin første utlandsturnering, så de har vært veldig giret på dette lenge, sier Markussen.

- De gleder seg allerede til neste år og begynner å spørre om når de skal på Norway Cup, legger han til. 

PS! TIL G08 Fagereng fikk også grønt kort og fair play.-pris etter sin kamp mot La Academia fra Guatemala fredag kveld. Gratulere så mye til dem også!

Annonse fra Eliteserien: