- En helt ny opplevelse

Lørdag skal Mushaga Bakenga gjøre noe han aldri har gjort før på Lerkendal.

TIL skal møte Rosenborg lørdag kl. 18:00 i en kamp som er den siste før Gutan tar ferie.

I det tidligere Rosenborg-spiller, Mushaga Bakenga, kommer «hjem» til Lerkendal, skal han gjøre noe helt nytt.

- Det er faktisk første gang jeg kommer til Lerkendal og ikke er Rosenborg-spiller. Jeg har aldri gått i bortegarderoben før, sier TIL-spissen.

Veldig spesielt

For nesten en måned siden var RBK gjester på Alfheim. Og da la ikke Bakenga skjul på at det er ekstra spesielt å møte sin gamle klubb. Og nå er det altså første gang at han møter gamleklubben i Trondheim.

- Nå har jeg gjort unna den første kampen, men selvsagt er jeg veldig tent. Vi får si at det er det samme tenningsnivået nå som da, sier Bakenga og smiler godt.

- Men det er klart det er veldig spesielt å gå ut på der i en annen drakt enn det jeg har gjort før, legger han til.

Seier sist

TIL slo Rosenborg 16. mai i fjor med 2-1 og da satt Bakenga på benken for vertene. Og 11. juni ble det også 2-1-seier til Gutan mot RBK, da på Alfheim, og da var Bakenga på banen for TIL. 

- Jeg tror ikke de undervurderer oss og de er nok veldig tent. Men jeg tror ikke at de er så giret på å møte oss. Vi har vist oss å være vanskelig nøtt for dem å knekke. Det passer oss godt å møte dem nå. De har viktige kamper i Europa som kommer og så spørs det hvordan de prioriterer.

- Det er mulig å slå dem og det har vi sett i år. De er ikke så overlegne som de har vært og vi har tatt steg. Spiller vi med ro og gjør slik som vi har gjort til nå, så kan vi fort ta tre poeng.Vi får sørge for å severe festfotball innimellom mellom VM-kampene, legger Bakenga til.

Annonse:
TIL trener i tre dager på Øverlands Minde i Stjørdal for å få gress under knottene før møte med matta på Lerkendal.

- Vi kom hit og ville trene på Lerkendal, men fikk ikke lov, så det viser at dem frykter oss litt. Det er ingen tvil om.

Toppkamp

TIL er nummer fem på tabellen og er bare fire poeng bak Rosenborg, som er nummer to. 

- Det er noen år siden sist det var toppkamp mellom de to lagene, det var vel i 2010. At vi er der nå, viser at vi gjør noe riktig. Vi har sjansen til å nærmere oss ytterligere, så alt ligger til rette for en fin kveld for Tromsø, og det skal vi gjøre alt for å få til, sier Bakenga.

- Vi kommer for tre poeng. Vi kommer ikke hit for å forsvare for oss til ett poeng. 

I forrige bortekamp mot Sarpsborg 08 borte lå TIL under både 0-1 og 1-2, men kom tilbake og vant kampen i sluttminuttene. 

- Vi har ikke frykt lengre om vi ligger under, for vi har så mye selvtillit og er så trygg på oss selv. Så om vi ligger under etter fem minutter, så vet vi at vi kan komme tilbake og snu det.

Annonse fra Eliteserien: