Anerkjent forsker på Alfheim-besøk

Dr. Martin Lames har jobbet med Bayern München. I ettermiddag holdt han foredrag på Alfheim.

Foredrag ble gjennomført i Møtested Alfheim som et samarbeid mellom Tromsø IL og Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet. 

Annonse:
Lames har jobbet med klubber som Bayern München og FC Augsburg i Bundesliga samt tyske landslag i andre idrettsgrener. Han er i dag leder for Training Science and Computer Science in Sports, Department of Sport and Health Sciences på Technical University of Munich.

Deler av hans arbeid om prestasjonsanalyser innenfor fotballen ble presentert for både spillere, trenere og ledere i TIL samt studenter og professorer på UIT. 

Han snakket blant annet om muligheter og utfordringer innenfor teknologisk utvikling for fotballen og hva som kan gjøres i fremtiden. Dessuten snakket han også om analyser i forhold til prestasjoner som ble gjort ute på banen under kamp. 

Han la også vekt på viktige aspekt som skiller den teoretiske og praktiske delen av analysen. Og han snakket om mange detaljer i forhold til de erfaringene han har gjort seg i Bundesliga med tanke på prestasjonsanalyser. 

Annonse fra Eliteserien: