Bakenga sikret avansement

Mushaga Bakenga scoret kampens eneste mål da TIL slo Alta 1-0 i 3. runde i NM.

Trener Simo Valakari spådde en vanskelig kamp på forhånd. Og som mot Senja i forrige runde, måtte TIL ha ekstraomganger for å ta seg videre. 

Og kveldens helt ble Mushaga Bakenga. På overtid av første ekstraomgang headet han ballen ned i hjørnet og sendte TIL videre til 4. runde. 

Godt skuddforsøk

Etter tre minutter fikk TIL frispark på venstresiden. Morten Gamst Pedersen slo inn mot bakre stolpe og Kent-Are Antonsen gikk opp for å heade, men kom ikke over ballen og den gikk noen meter over tverrliggeren. 

Annonse:
Mushaga Bakenga skjøt fra 20 meter etter åtte minutter og Altas keeper måtte ut i full strekk for å redde det gode skuddforsøket.

Etter 15 minutter fikk Antonsen ballen etter en tabbe i Alta-forsvaret, han skjøt fra 16 meter og ble felt i det samme øyeblikket, men dommeren vinket spillet videre. 

Gamst Pedersen slo en glimrende pasning i bakrom etter 28 minutter og Bakenga kom fri bak forsvaret, men han fikk aldri avsluttet. 

God blokkering

Andre omgang ble sjansefattig. TIL satte en godt press på vertene midtveis, men blant annet fem cornere på rappen, men det ble ingen scoring ut av det. 

Elleve minutter før slutt var Gamst Pedersen nær ved å skru en ballen rett i mål, men en Alta-spiller fikk hindret scoring. 

Bare ett minutt senere var innbytter Magnus Andersen svært nær ved å score da han avsluttet på hjørnet av femmeteren, men skuddet ble blokkert. 

I tverrliggeren

To minutter før full tid ble ballen slått over forsvaret og til Robert Taylor. Han smeller til på hel volley fra 14 meter, men dessverre for Gutan så sniker ballen seg på feil side av stolpen. Så utrolig nær en fantastisk scoring. 

To minutter på overtid fyrer Antonsen av med venstreslegga fra 25 meter, men ballen går tre meter over tverrliggeren.

Etter 101 minutter kom Lasse Nilsen seg til dødlinja og Bakenga får avsluttet fra åtte meter. Ballen smeller i tverrliggeren!

Fire minutter senere står Mour Samb på hjørnet av femmeteren, men får ikke skikkelig treff og ballen går noen meter utenfor. 

Scoring

To minutter på overtid av første ekstraomgang får TIL endelig scoringen de har jaktet på. Ballen ble slått inn fra høyre og inne i feltet styrte Bakenga ballen lekkert ned i hjørnet med hodet. 

Dermed sto det 1-0 til Gutan!

Fem minutt ut i andre omgang skjøt Vegard Braaten fra 17 meter, men ballen gikk et par meter utenfor. 

Ett minutt før slutt prøvde Samb seg fra 15 meter, men skyter langt over. 

Annonse fra Eliteserien: