- Slike kamper er vanskelige

TIL måtte ha ekstraomganger for å slå ut Senja for en uke siden, og Simo Valakari er forberedt på at møtet med Alta i 3. NM-runde i kveld kan også bli vanskelig.

TIL slo Skjervøy 3-1 i første runde, før de ble seier 1-0 mot Senja etter at kampen gikk til ekstraomganger.

I kveld venter Alta, som til daglig spiller i PostNord-ligaen avdeling 1. Der har de vunnet tre og tapt én kamp på de fire første kampene. I Finnmarkshallen har de slått Hønefoss 2-1 og Fram 3-0. 

I de to første cuprundene slo de Bjørnevatn 3-0 og TUIL 3-1 etter at kampen gikk til ekstraomganger. 

- Det er enklere å spille i Eliteserien enn å spille mot lag fra lavere divisjon på dårligere baner. Våre spillere, som var med på de to første kampene, har vist karakter og fått oss gjennom de to første rundene. Kunne vi spilt bedre, så er svaret at det kan man i stort sett alle kamper, sier Simo Valakari. 

- Slike kamper er vanskelige. Men jeg er sikker på uansett hvem vi spiller med i kampen, så vil det være for det beste for laget. Vi kommer til å ta ut det som er vårt beste lag nå. Jeg vil ikke bruke ordet rotasjon, jeg kommer til å bruke det laget jeg mener er best for nettopp denne kampen, legger han til.

Annonse:
Trener for Alta, er Bård Flovik, som måtte gå fra jobben i TIL i fjor da Simo Valakari ble hentet inn. 

- At trenere kommer og går, det skjer hele tiden i fotball og det er det samme med spillere. Så det er ikke noe spesielt i det. Men selvsagt så kjenner han oss mye bedre enn andre trenere, og det kan være en fordel, men samtidig er dette en fotballkamp og vårt lag kjenner også hans måte å spille på. 

- Alta kjenner klubben og våre spillere, og det er en stor kamp for dem. Begge lag vil videre til neste runde. De prøver å spille bra fotball og jeg liker det. Det blir litt annerledes å spille innendørs. De vil se på dette som en stor sjanse til å vise seg frem, legger TILs trener til.

Runar Espejord, Gjermund Åsen, Slobodan Vuk og Simen Wangberg er ikke med til Alta.

Annonse fra Eliteserien: