- Alle kamper er vanskelige

Simo Valakari er klar på en ting. Det spiller ingen rolle hvem som står på motsatt banehalvdel i Eliteseiren, for alle lag er vanskelig å møte uansett.

Annonse:

TIL har tre hjemmeseire på rad mot Molde, Rosenborg og Sarpsborg 08. 

- Det spiller ingen rolle hva som har skjedd, for hver kamp er unik i seg selv. Ja, vi har vært gode på hjemmebane, men i den perioden vi ikke vant på hjemmebane, så var det ikke fordi vi ikke hadde vunnet på en stund. Hver kamp lever sitt eget liv og hva som har skjedd spiller ingen rolle. Og i fotball handler det alltid om neste kamp, sier trener Simo Valakari. 

- Vi har god selvtillit på hjemmebane og vi ønsker å spille gode kamper foran våre tilhengere. Men skal vi gi oss selv en sjanse til å vinne, så må hele kollektivet jobbe knallhardt for å gi oss den prestasjonen på banen som vi ønsker. 

Må slite

TIL har igjen åtte hjemmekamper av årets sesong. Fem av dem mot lag fra nedre halvdel, mens de tre andre er Vålerenga (nr. 5), Kristiansund (nr. 7) og Haugesund (nr. 8). 

- Statistikkene viser at lag tar mer poeng på hjemmebane enn på bortebane, så vi må ta en god del poeng på Alfheim. Det er vanskelig på bortebane, slik har det alltid vært i fotballen. Hvert eneste lag ønsker å skape fort ut av eget stadion og det ønsker naturligvis vi også. Vi ønsker at lag som skal komme hit virkelig må slite for å få med seg noe som helst, sier TILs trener.

- I denne serien spiller det ingen rolle hvor på tabellen lagene er. Vi har blant annet slått Molde og Rosenborg hjemme. I denne serien spiller det ingen rolle hvem du spiller mot, du må vært på ditt beste for å ha en sjanse å slå motstanderen uansett.  

- Gjøre det enklest mulig

I morgen er Mjøndalen motstander. Det er tredje gangen på kort tid at Gutan møter en tabellnabo i Eliteserien.

- Vi skal ikke legge skjul på at kampen er veldig viktig. Den er på hjemmebane og mot et lag som nær oss på tabellen, men samtidig er jeg der at vi skal til Lerkendal neste helg og vi drar dit med tanke om at vi skal vinne der. Men den tenker jeg ikke på nå, vi må alltid ha fokus på den kampen som kommer. Poenget mitt er at uansett hvem og hvor, så er alle kampene i Eliteserien vanskelige. Vi må bare gjøre det som skal til for at det bli enklest mulig for oss å ta tre poeng, sier Valakari.  

- Vi spilte mot dem i oppkjøringen og det ble en dårlig kamp fra vår side. I seriekampen på bortebane ble det uavgjort hadde vi hver vår omgang og vi spilte en god andre omgang hvor vi hadde store muligheter. Dette kommer til å bli en jevn og tøff kamp, hvor vi må være tålmodige, legger han til.

Spillerne som ikke er aktuelle til kampen er Sigurd Grønli, Artem Sokol, Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord. 

Annonse fra Obos-ligaen: