- All grunn til å vise stolthet

Truls Jenssen skal lede laget mot Haugesund søndag.

I dag ble det kjent at Truls Jenssen går inn i trenerteamet og får hovedansvaret for Gutan i bortekampen mot Haugesund søndag. 

- Kampen mot Haugesund blir første fase hvor vi bruker interne krefter. Vi setter inn Truls Jenssen fra klubben sin side, som blir den som leder gruppa. Han får siste ordet i laguttaket, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Så ser vi parallelt hva vi skal skal gjøre ut sesongen. Det skal vi prøve å ha svar på i neste uke forhåpentligvis. Det trenger ikke være uavhengig av den kortsiktige, men vi ser også på alternative ting. Og så ser vi på langsiktig på hva vi gjøre fra 1.1 2018. Det ønsker vi å bruke tid på, siden det er et av de viktigste valgene klubben skal gjøre de neste tre årene. Det vil være en betingelse at vedkommende som går ut denne sesongen får en kontakt ut sesongen, men det vil ikke være umulig at det kan bli en forlengelse, legger han til. 

Stolthet

Jenssen kom inn på tampen av sesongen i 1992 og bidro til at Gutan berget plassen.

Annonse:
- Det er en litt annen situasjon nå. Vi har litt bedre tid på oss, sier Jenssen. 

I dag tidlig startet han på forberedelsene inn mot Haugesund. 

- Det første vi har gjort er at vi sett på hvordan vi i trenerteamet skal forholde oss til dette og det handler om at vi skal være så presise som vi klarer og vi skal være til for spillerne. Og da tenker jeg ikke at vi skal stå og bæse, og si veldig bra jobbet. Men å legge forholdene til rette slik de kan trene maksimalt. Og så handler det om å tro, for det er 16 kamper igjen og så har vi cupen som dessert. Det er ingen tog som er gått.

- Dersom vi gjør som vi har tenkt, ved å få på plass en lagånd som er bedre enn noen gang og ikke minst det å vise stolthet over at de er TIL-spillere, så blir det veldig bra. Og de har all grunn til å vise stolthet.

- For lett

Han har følgende inntrykk over status så langt: 

- Det har svingt. Men jeg har aldri gått i den fella at jeg har klaget på trenerteamet. De tre siste kampene som har vært uavgjort her oppe, hadde de fortjent å vinne, så det bor masse i laget. Dessuten har de spilt gode kamper som mot Rosenborg, sier Jenssen.

- Vi har tanker på hva vi skal jobbe med. Men igjen, det skal være veldig presise treninger. I morgen skal vi kjøre på det å spille gjennom ledd, for å komme oss kjappere i angrep. Jeg vet de har jobbet mye med det før, men kanskje kan et litt annet øvelsesutvalg gjøre det lettere å jobbe med dette. Og så skal vi prate om den offensive aggressiviteten, som gjør at man får en helt annen frekvens i beina. 

TIL er det laget som har sluppet inn nest flest mål så langt, med 25. Bare Stabæk har flere med 27.

- Vi har fått noen baklengs, hvor de har kommet for lett gjennom. Det handler om å være aggressiv offensivt og konsentrert. Da får vi også opp frekvensen og vil hindre slike scoringer. Men vi skylder ikke på noen, gjort er gjort. 

- Tenke klubb

Jenssen kom inn etter at Bård Flovik og TIL avsluttet trenerforholdet i går. 

- Alle har følelser for det som har skjedd. Det har også spillerne, for det er over 20 mann der med forskjellige tanker. Men på meg virker det som alle har en tanke om å tenke klubb. Og tenker vi klubb og vi gjør det bra nok, så er den en fordel for hver eneste person som er med.

- Jeg har vært ute av prosessen rundt Bård. Vi som har vært i utviklingsavdelingen har også vært veldig lojal i år og vi skal fortsatt være det. 

Og han kan fortelle at det ikke var nødvendig å skrive under på noe som helst.

- Ingenting er skriftlig. Det er heller ikke mer lønn, men mer jobb, sier Jenssen og ler.

Jenssen er for tiden leder for utviklingsavdelingen og fikk spørsmål fra media etter treningen i dag om han kunne tenke seg å lede Gutan resten av sesongen.

- Da må det inn nye folk. Dersom det er kjemi her og ting tilsier det, så kan jeg gjøre det. Men jeg er ikke nødt til noe som helst. Jeg vet akkurat hvor tøft det er underveis, i bølgedalene.

- Jeg har til nå slått det helt fra meg, så det var litt rart å plutselig stå der ute. Man vet hva det går ut på og det koster mye, og så er det tøft med media og ikke minst sosiale media. Så det er ikke noe jeg er nødt å gjøre. Men om man trives og får resultater, så kan det være at man har lyst å fortsette. Det var helt nydelig å være der igjen.

Far/sønn

Ved at Jenssen kommer inn så blir det to blad Jenssen på feltet siden sønnen Ulrik er en av spillerne i stallen. 

- Vi er trener/spiller her og så er det pappa/sønn hjemme, så det skal gå greit. Vi har et bra eksempel på det samme i Brann, som går veldig fint.

- Vi har ikke diskutert det. Dette bare gjør vi og det er ikke verre enn det. Jeg skal nok klare å se det om han ikke er god nok. Det er noe vi kommer til å prate om i trenerteamet, legger han til.

Vendepunktet

Han legger ikke skjul på hva som er det viktigste tanken nå.

- Det handler om resultater. Det vi ønsker å gjøre er å berge plassen. 

Og følgende sier Jenssen på spørsmål om stallen holder mål:

- Den er god nok i massevis. Jeg sto og så på isolerte øvelser og vi har veldig gode spillere. Det handler om å få det ut. Det kan være fra kamp til kamp. Vålerenga lå vi tidlig under med 0-4 og det er ikke bare å gjøre noe da. Og jeg var livredd at det samme kunne skje etter den tidlige scoringen av Sandefjord. En som sto ved siden av meg sa etter kampen at dette kan være vendepunktet. Det er ikke et stort resultat, men likevel kan det være et vendepunkt. 

Annonse fra Eliteserien: