Sparket i gang SNN-akademiet

Hele 15 steder får besøk av SNN-akademiet i løpet av høsten og det første ble arrangert i Tromsø i går kveld.

Tradisjonen tro arrangerer Tromsø IL og Sparebank1 Nord-Norge SNN-akademiet i høst som en del av samfunnsengasjementet til de to. 

- Det gode samarbeidet vi har med banken gir oss en flott mulighet til å reise rundt i i landsdelen, hvor vi treffer både ledere og trenere, og ikke minst spillere. Det er gutter og jenter som har lyst å bli god til å spille fotball, sier leder for samfunnsengasjement i TIL, Morten Pedersen. 

- Vi får også vist trenerne hvordan vi tenker fotball i TIL, metodikken i oppbyggingen av en trening og hvor fotballen står i dag. Den står ikke der den sto for ti år siden, nå skal det være fart og intensitet. Vi ønsker også å inspirere og motivere spillerne til å bli gode fotballspillere ved at de vil trene mer og riktig. Det er også viktig at de blir sett av oss i TIL, legger han til. 

Bankens støtte avgjørende

I år er 15 steder i Troms, Finnmark og Hålogaland Fotballkrets plukket ut (se liste nederst i saken). 

- Jeg vet at dette gjør noe med omdømmet våres og jeg vet hvor glad disse klubbene er for å få besøk. Vi utveksler kompetanse ved å snakke fotball med dem og vi skaper også gode relasjoner. Det gir oss et kontaktnett der ute som er viktig for oss, for vi ønsker å ha mange nordnorske spillere i klubben både på gutte- og jentesiden og da er dette veldig viktig.

- Det er viktig å presisere at uten bankens støtte hadde dette ikke vært mulig å få til, legger Pedersen til. 

- Blir spennende

Det er uten tvil givende for instruktørene fra TIL å være en del av prosjektet. 

Annonse:
- Det er utrolig gøy og fantastisk å få en slik mulighet til å dra rundt i landsdelen. Det gir også inspirasjon og motivasjon til å fortsette den jobben man gjør, for man treffer så mange spillere som har lyst til å bli god. Dessuten får man gode bånd til både trenere og ledere. 

- Vi kjører også den samme økten på alle stedene og da får vi sett veldig godt hva som bor i de forskjellige miljøene. Vi startet opp i Tromsø i går og hvor nivået var høyt, så det blir spennende å se hva som møter i resten av landsdelen. Treningen i går gir oss gode referanser for resten av stedene vi skal besøke.

Banken var også til stede i går og delte ut baller til SNN-akademiet, noe de vil bidra med på hvert eneste sted TIL besøker. 

Årets reiserute

SNN-akademiet skal besøke følgende steder hvor spillere fra årskullene 2003-05 deltar:

28/8     Finnsnes

3/9       Burfjord

4/9       Tverrelvdalen

5/9       Bardufoss

10/9     Tana

11/9     Kirkenes

17/9     Honningsvåg

18/9     Kjøllefjord

25/9     Harstad

26//9    Evenskjer

1/10 Lyngen

9/10     Sortland

10/10   Andenes

11/10   Svolvær

Annonse fra Eliteserien: