Solgt til RBK

TIL og Rosenborg har blitt enige om at trønderne kjøper Gjermund Åsen fra Gutan.

Annonse:

Åsen hadde ett år igjen av kontrakten og flere klubber var interessert i å signere den offensive midtbanespilleren. 

Rosenborg vant dragkampen om spilleren med flest målgivende pasninger i Eliteserien i fjor. I TIL er de fornøyde med avtalen de har gjort med Rosenborg. 

- Vi er først og fremst fornøyd med at en sak som vi, Rosenborg og Gjermund Åsen har jobbet med over lenger tid nå er parkert. Vi er fornøyd med avtalen vi har gjort, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal. 

- Vi er en selgende klubb og det hadde selvsagt vært plass til Åsen og hans kvaliteter også i 2019, men jeg tror det var rett for både oss og spilleren at vi nå solgte han, legger han til. 

- Hel ved

I garderoben hadde Gjermund skrevet en avskjedshilsen til Bjørn-Steinar Johansen og Bjørn Thore "Boa" Hanssen (se bilde). Der står det: Takk for alt Boa og Bjørn-Steinar! Dere er hel ved og jeg har nytt hvert sekund med dere. Blir å savne dere. Hilsen Gjermund #23.

MELDING: Åsen sin melding i garderoben.
MELDING: Åsen sin melding i garderoben.

Det er ikke overraskende at han skrev en slik beskjed for de som jobber i klubben med tanke på hvilken person Åsen er. Og derfor har mange supportere også skrevet hyllester på sosiale medier. 

Åsen har også vært klar på at TIL skulle få noe igjen for han ettersom han mener det er i Tromsø at han har blitt eliteseriespiller på høyt nivå.

- Han er selv hel ved. En flott spiller og fyr og ikke minst en gentleman. Han har hatt fire gode år i TIL og vi vil takke Gjermund for det gode samarbeidet vi har hatt.  Vi ønsker han lykke til videre og så regne jeg med at han blir godt mottatt når han kommer til Alfheim i svart og hvitt, sier Høydal.

Ingen lovnader

Mange supportere lurer nok nå på om hva som skjer med overgangssummen og om det blir tilgjengelig midler til nye spillere.

- Det er tidlig å svare på, men vi kommer til å gjøre ting på overgangsmarkedet. Men vi skal være forsiktig med å si hva vi skal bruke. Vi må være veldig forsiktig med kostnadsbruken, så jeg kan ikke gi noen lovnader, sier Høydal. 

Annonse fra Obos-ligaen: