Ute av cupen

Toppserielaget Grand Bodø ble for sterke for hjemmelaget TIL i 2. runde av NM for kvinner og vant kampen 5-0.

2. divisjonslaget TIL holdt greit følge med Grand Bodø den første timen og lå under bare 0-1. Toppserielaget produserte heller ikke så mange sjanser frem til da.

- Vi holdt bra følge med dem. Vi gikk litt lavt ut, for vi kan ikke være dumdristig siden de holder til to divisjoner over oss. Jeg skulle ønske vi klarte å holde litt mer på ballen og skape litt mer selv. Det ble litt høye skuldre, sier TIL-trener Berit Kjelsberg.

Men den siste halve timen så det ut til at flere spillere hadde løpt seg litt tomme og Grand Bodø tok mer og mer over. De scoret to på frispark, ett på straffe samt et spillemål like før slutt. 

- Vi blir løpende en del imellom, de er tøffere enn oss og bedre trent enn oss. Vi får to mål imot på frispark der vi er dårlig i boks og det er unødvendig. Den straffen vet jeg ikke om var straffe heller, sier Kjeldsberg.

- Men uansett tror jeg dette var en inspirasjon for spillerne som så at det ikke er så langt opp. For det er det ikke. Jeg forventet meg mye tøffere motstand, spesielt den første timen, legger hun til. 

Scoring

Allerede etter et par minutter var gjestene farlig frempå, men heldigvis for TIL gikk ballen i stolpen. 

Den neste halve timen skapte ingen av lagene noen store målsjanser, men i det 31. minutt vant Grand Bodø ballen på midtbanen og Vilde Fjelldal gjorde alt selv. Hun tok med ballen mot mål og skjøt fra 16 meter. Hun fikk godt treff og ballen gikk i inn via tverrliggeren. 

Bare ett minutt senere kunne det stått 1-1, men dessverre for TIL gikk ballen like utenfor stolpen. 

Fire nye mål

Etter pause fortsatt vertene å ha et litt overtak frem til vel et kvarter var spilt. Da fikk de et frispark ute på høyresiden. Ballen ble slått mot bakre stolpe, så headet inn igjen hvor Fjelldal - med over 70 kamper for Medkila og Grand Bodø og 50 kamper for aldersbestemte landslag - scoret sitt andre da hun satte ballen i tomt mål.

Annonse:
Da begynte Grand å skape flere store sjanser og i løpet av ett minutt hadde de både stolpetreff og en ball i tverrliggeren. 

Etter 72 minutter fikk de på nytt frispark ute til høyre. TIL klarte ikke å klarere og Kim Dolstra satte ballen opp i nettaket. 

Åtte minutter senere fikk de straffe, noe som så veldig merkelig ut, og Sigrid Helbostad satte b

Annonse fra Eliteserien: