Går for opprykk

TIL Kvinner gikk glipp av seriegull med minst mulig margin i fjor. I år skal laget ta ytterligere steg og da er det naturlig at målet er opprykk.

TUIL og TIL hadde begge 36 poeng ved sesongslutt i fjor, men TUIL ble seriemester da de hadde 39 plussmål mot TILs 29. 

I opprykkskvalifiseringen tapte TUIL 0-2 for Kaupanger og dermed rykket sistnevnte opp i 1. divisjon, mens TUIL ble værende i 2. divisjon.

Annonse:
I år satser TIL på opprykk.

- Vi har som mål om å rykke opp og forrige sesong viste at det var mulig. Vi ser sterke ut og har trent bedre fysisk og har hatt jevnere treninger, så ting ser bra ut. Vi har også flere nye jenter og så har vi mistet noen, så det blir spennende å se hvordan de vil slå ut, sier trener Berit Kjeldsberg.

- Vi var så nær i fjor at vi satser på å gjøre det minst like bra i år. Jeg tror vi overrasket mange med å gjøre det så bra med et så ungt lag, så jeg tror det er godt at vi får en sesong til sammen slik vi blir enda mer samspilt før vi tar et steg til, sier kaptein Birgitte M. Dahle. 

- Vi har et utrolig ungt lag og klarer vi å holde på denne stammen, kommer vi til å nå virkelig langt, legger hun til. 

- Gleder meg

Første kamp i 2. divisjon er i morgen hjemme mot Porsanger (avspark 14:30). Et lag som allerede har spilt en kamp, mot fjorårsvinner TUIL, og den endte 1-1.

- Vi er så klare som vi kan være og vi ser frem til å komme i gang. Jeg gruglede meg for det er alltid mye spenning foran den første kampen, sier Kjeldsberg. 

- Jeg gleder meg veldig til sesongen starter, og det har jeg gjort lenge, sier Dahle. 

For dere som ønsker å følge med i årets sesong, så vil det bli lagt ut saker på http://www.til.no/lag/til-kvinner

- Jentefotballen blomstrer

I går kveld hadde TIL et historisk kick off. Det var første gang man arrangerte kick off for jente- og kvinnesatsingen.

Blant annet presentere man planer og tanker for fremtiden, hovedsamarbeidspartner NOFI fortalte hvorfor de ville støtte Jenteløftet og selvsagt ble både kvinne- og jentespillerne presentert i deres nye drakter. 

- Det er helt fantastisk det som skjer i klubben nå. Jeg har holdt på så lenge at jeg nesten mistet litt troen på at vi skulle få det til, så jeg tror ikke helt jeg skjønte det før jeg var her i kveld. Dette viser at klubben tar satsingen på alvor. Og vi kan og vi vil få det til, sier Kjeldsberg. 

- Det kommer mange unge gode spillere under damelaget som vil nå langt, og det er utrolig gledelig, sier legger hun til.

- Jeg har spilt fotball i mange år og det er ikke så lenge siden vi spilte tredobbel serie med Fløya, Alta og TUIL, for det var så få lag. Jeg har også spilt i gutteserie for det var ikke lag. Det er utrolig artig å se at jentefotballen blomstrer, sier Dahle.

IMG_034
SATSER: TILs jentelag som skal utgjøre fremtiden i TIL Kvinner.
Annonse fra Eliteserien: