- Viktig å samarbeide

I to dager skal et kretslag fra Finnmark Fotballkrets være på Alfheim for å trene, spille kamper og hente inspirasjon.

De skal ha to treninger, to kamper mot TIL C og foredrag med Sigurd Rushfeldt og Truls Jenssen. 

- Det er et fantastisk tiltak og det er etter initiativ fra Vidar Johnsen og Finnmark Fotballkrets, hvor de spurte om de kunne komme ned for å være her en helg og ha med seg 2001-kullet, sier leder for utviklingsavdelingen i TIL, Truls Jenssen.

- Betyr enormt mye

De skal være i Tromsø frem til søndags morgen. 

- De sørger for å komme seg hit, og så står vi for overnatting, treninger og dommere til kampene. Det vi har hørt er at dette er en vanvittig inspirasjon, siden TIL er klubben for dem. De har selvsagt Alta som toppklubb der, men ut over det så er det TIL, sier Jenssen.

- Det betyr enormt mye å vise få frem våres beste talenter i forhold til toppklubben våres, som er TIL

— Vidar Johnsen
- Det er fantastisk å komme hit og få være her å trene og spille under glimrende forhold, sier spillerutvikler i Finnmark Fotballkrets, Vidar Johnsen. 

Han legger ikke skjul på at disse to dagene er svært viktige for både kretsen og spillerne. 

- Det betyr enormt mye å vise få frem våre beste talenter i forhold til toppklubben vår, som er TIL. Og så er det motivasjon for disse guttene med tanke på veien videre. Dette er også en avslutning for deres periode hos oss, for vi har hatt dem inne i tre og et halvt år. 

- Samarbeidet er kjempeviktig. TIL er dit spillere vil og vi har flere finnmarkinger i TIL nå, som vi er utrolig stolte over. TIL er flinke til å besøke oss, og da må vi være flinke til å besøke TIL, legger han til.

Gode spillere fra Finnmark

TIL har hatt mange gode spillere fra Finnmark, blant annet Rushfeldt, Tore Reginiussen og Lars Iver Strand, og i årets stall finner vi spillere som Morten Gamst Pedersen, Hans Norbye og Magnus Andersen. 

Annonse:
- Vi tror at tre-fire av spillere som er her på besøk vil melde seg på med NTG-søknader og da er det greit å få sett dem enda mer enn det vi har gjort før, sier Jenssen.

- Jeg tror så absolutt vi ser fremtidige TIL-spillere her. Dette er - etter vår målestokk - et ganske bra kull. Jeg både håper og tror det, sier Johnsen. 

I kveld kl 18:30 spilles den første kampen mellom TIL C og laget fra Finnmark Fotballkrets. Den andre spilles kl. 17:00 i morgen.

- Det blir fint å få brynt seg mot de beste motstander vi kan få i Troms og Finnmark.

DSC_0031
INSTRUKS: Vidar Johnsen gir instrukser til spillerne under økta på Alfheim.

Annonse fra Eliteserien: