- Utrolig stolt over spillerne

For tredje året på rad sikret TIL plassen i Eliteserien i den aller siste hjemmekampen for sesongen.

Haugesund ble slått 2-0 etter nok en solid forestilling og dermed blir det spill i Eliteserien i 2018 også. 

- Målet på kort sikt var å klare å holde seg i Eliteserien. Nå er oppdraget utført, sier Simo Valakari. 

- Jeg er så stolt over våre spillere som har jobbet så utrolig hardt over lang tid. Dette fortjener de virkelig. Jeg er veldig lykkelig nå, legger han til.

Hardt arbeid

Han tok over før kampen mot Molde i starten av august. Kun tre lag, Strømsgodset, Rosenborg og Molde, har tatt flere poeng etter at Valakari ble sjef.

- Vi tvilte aldri på at vi kunne klare det. Vi hadde et par tøffe øyeblikk, men vi så at vi hadde progresjon, for vi spilte bedre dag for dag. I kveld handlet det kun om å fullføre, noe vi også klarte, sier den finske treneren.  

- Det handler ikke om magi, men hardt arbeid. Det handlet om å få potensialet ut av spillerne, og ingen kunne gjøre dette alene, vi måtte stå sammen både som et lag og som en klubb, legger han til.

Stor del av ærebn

Det første målet i 1. omgang kom ved nummer ti. Thomas Lehne Olsen. Det var også hans tidende for sesongen. 

TIL spilte flott fotball og Lasse Nilsen slo ballen innover i banen. Der fant han Gjermund Åsen, som tok med seg ballen inn i feltet. Han kunne skutt selv, men valgt å slå en veldig kort pasning til Lehne Olsen. Sistnevnte var kontant og satte ballen sikkert i mål.

- Jeg er veldig fornøyd med høstsesongen min. Det er flott at jeg kan bidra til at TIL holder seg, sier Lehne Olsen.

- Vi har gjort det spennende for oss selv, men vi ror det i land i siste hjemmekamp i år også, legger han til.

Han er klar på at sjefen selv fortjener mye ros. 

- Valakari har en stor del av æren for denne snuoperasjonen. Han kom med en klar spillestil og det har gitt oss en trygghet, som har spredd seg til spillere. Vi har fått det ut i hver kamp og det har vært lett å spille fotball, sier TIL-spissen. 

- Vi har sett hva som bor i dette laget, på vårt beste kan vi hamle opp med hvem som helst. Vi må bare få det ut ofte nok slik vi har gjort i denne høstsesongen, legger han til.

- God følelse

Det andre målet kom fra assistkongen i Eliteserien. Morten Gamst Pedersen har servert flere spillere på dødball, men to minutter ut i den andre omgangen gjorde han alt selv. 

Annonse:
Foran Isberget skrudde han ballen rett i mål fra cornermerket. Hans første for sesongen. 

- Jeg setter like stor pris på målgivende som scoringer. Det er en god følelse å servere andre, så jeg kunne like gjerne servert en målgivende. Det viktigste er uansett at vi vinner, sier Gamst Pedersen. 

- Vi har jobbet knallhardt i høst ut fra en litt kinkig situasjon og det er godt å få det bekreftet at plassen er sikret. Det har vært tøffe stunder, men vi har hatt troen på det hele veien. 

Feire

Simo Valakari har i hele høst sagt at det ikke var noe å feire etter TIL har vunnet kamper. Men nå har han en annen tone.

- Jeg har lovet guttene at når vi hadde noe å feire, så skulle vi feire. Det har vi nå. Nå kan vi alle gå rundt og smile, sier Valakari.

Annonse fra Eliteserien: