- Tidenes beste gressmatte

Bård Flovik mener årets baner på La Manga er det beste han har opplevd på 20 år. Det er derfor ikke så ratt at TILs veteraner er strålende fornøyd.

TIL har gjennomført to treningsdager på La Manga og er godt tilfreds med oppholdet så langt.

- Jeg har vært her i 20 år siden anlegget åpnet i 1997 og selve banekvaliteten er veldig bra. Uten å bli historieløs, så kan jeg ikke huske at de har vært så bra. Banene er suverene, sier trener Bård Flovik,

LUFTIG: Aron Sigurdarson
LUFTIG: Aron Sigurdarson

- Man blir jo veldig inspirert av slike forhold. Når matta er så myk og gresskvaliteten er så god, så får man gjort øvelsene i det tempoet som vi ønsker å ha, legger han til. 

- Aldri vært så bra

Et par av veteranene i stallen, med mange år bak seg på La Manga, er naturligvis også fornøyd.

- Vi har brukt å vært her senere på våren og da har det vært mye større belastning på banene som har gjort at de har vært dårligere. Nå er de veldig bra. Jeg har aldri opplevd banene så bra, sier Jonas Johansen. 

- Banene er veldig bra i forhold til tidligere. Jeg fikk et utrolig godt førsteinntrykkk da jeg kom i går, sier Magnus Andersen. 

- Bedre kvalitet

Nå har TIL nylig hatt ti dager i Tyrkia mens de nå får en uke i Spania. 

- Vi får en mye bedre kvalitet enn om vi hadde vært hjemme.

— Magnus Andersen
- Med den lange mørketidsperioden som vi har hjemme, så er det utrolig godt å komme seg bort. Det er ikke så veldig varmt, men vi får sol og gress, og det hjelper veldig på. Vi får en mye bedre kvalitet enn om vi hadde vært hjemme, sier Andersen.

- Det gjør at oppkjøringen ikke føles så lang. Jeg har vært med tidligere da vi hadde hele oppkjøringen hjemme i Norge, og da føltes oppkjøringen ekstremt lang. Så dette hjelper veldig på, legger han til. 

KONTROLL: Morten Gamst Pedersen.
KONTROLL: Morten Gamst Pedersen.

Sterk vind

Men likevel er dette det siste året norsk fotball skal være på La Manga. Av en naturlig grunn som er utrolig plagsom i dette området av Sør-Spania. 

Det blåser nemlig til tider svært mye.

- Det er mye vind her hele tiden. Og derfor flytter norsk fotball fra La Manga til Marbella neste år, sier Flovik.

PS! I morgen spiller TIL kamp mot Sandefjord. Avspark er kl. 15:00 og kampen vises på Eurosport Norge.

Annonse fra Eliteserien: