Største hjemmeseier på fire år

Det er nesten fire år siden sist TIL vant en eliteseriekamp så klart på hjemmebane som i 3-0-seieren over Sogndal.

Den 12. mai 2013 slo TIL gjestene Sarpsborg 08 hele 5-0, og siden den gang har ikke TIL vunnet i Eliteserien på Alfheim med mer enn to mål.

Frem til i kveld. 

Sogndal ble slått 3-0 etter scoringer av Gjermund Åsen, Simen Wangberg og Hans Norbye. 

Annonse:
Og det etter å ha skapt svært mange sjanser, spesielt i 2. omgang. 

- Jeg ble fortalt at vi hadde om lag 15 målsjanser. Mot Brann var vi nede i fire, nå mellom 10-15, og vi ønsker å ha strategier som gjør at vi skaper sjanser og scorer mål. Det er utrolig gøy med en kamp hvor vi kom dårlig ut i det første kvarteret, så jeg er mest stolt over at vi kom oss over det og så tok vi helt over. Det var solide greier etter hvert. Vi kontrollerte kampen og spilte en type angrepsspill som ga mye sjanser, sier trener Bård Flovik.

- Det var mye som var gledelig og det gir oss masse inspirasjon til å stå på videre, legger han til. 

God sesongstart

Det er også fem år siden TIL sist startet så godt. I 2012 startet også TIL med syv poeng etter tre kamper. Da ble 4. plass til slutt. En plassering dårligere enn det TIL har etter kveldens kamper. 

TIL er nå nummer tre, to poeng bak Rosenborg og Sarpsborg 08. Og det er kun tre lag som har scoret flere mål enn Gutan etter tre serierunder. 

- Jeg er stolt over det guttene har gjort. Tabellen ser jeg ikke på, men vi har syv poeng i banken. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Flovik. 

- Denne gruppen kan ta poeng fra alle. Men det kommer ikke av seg selv, så vi alle må jobbe veldig hardt videre, legger han til. 

Og en slik start ble skikkelig feiret i garderoben etter kampen. Det kan du se i videoen under. 


Feiret med unge fans

Innbytter Hans Norbye hadde bare vært på banen i fire minutter da han scoret 3-0-scoringen to minutter på overtid etter en flott forarbeid av Thomas Lehne Olsen, som hadde to målgivende i kveld. 

Det var Norbyes første scoring i Eliteserien siden 2012. 

Norbye lot seg ikke be to ganger da noen unge fans ville feire sammen med målscoreren. 

- Men nå må dere ikke ødelegge sveisen min, sa Norbye til de unge i kjent stil. 

IMG_1586
FEIRER: Hans Norbye sammen med unge TIL-fans. Foto: Nils-Jarle Sætre
Annonse fra Eliteserien: