- Som første dag i ny jobb

Det er en uke siden Simo Valakari hadde sin første økt med Gutan, og Morten Gamst Pedersen mener at den finske trenerens inntreden i klubben har hatt en positiv effekt på spillergruppa.

Veteranen på TILs midtbane forteller om hva slags inntrykk Valakari har gitt så langt. 

- Det er alltid spennende med nye folk. Det er litt godt at ingen i spillergruppa har noe forhold til han fra før av og jeg syns det har gått veldig bra så langt. Han har fått spillergruppa veldig skjerpet og de har vært vært villig til å lære og lytte. Vi har sett på treningene at folk har vært veldig til stede, og det er utrolig godt å se. Vi har hatt en fin treningsuke, sier Gamst Pedersen.

Forandring

For Magnus Andersen ble det en helt spesiell følelse. 

- Det har skjedd mye nytt siden vi dro på ferie. Det er nesten som første dag i ny jobb. Det ble den følelsen, så det er veldig spennende, sier Andersen, som har vært i TIL siden 2011.

- Det er veldig bra. Han er veldig tydelig. Og det er ingen tvil om at han har spilt på et høyt nivå selv. Skal man ha en ny trener, så må det forandringer til, for å få ny energi og få løftet oss, slik vi ikke fortsetter i det samme sporet, legger han til.

Annonse:
- Det er mye nytt og spennende. Vi trener på en litt annen måte og det er bare gøy. At han stiller krav, er slik som det skal være. Det er gjerne der vi må skru litt til for å ta det neste steget, både i trening og kamp, for å utvikle oss til å bli bedre. Det har vært en god start, sier Christian Landu-Landu.

- Man er alltid litt spent og det er også artig med noe nytt. Nå er det veldig mye nytt som skjer på trening, så det er bare inspirerende. Jeg syns guttene har vært fokuserte og de følger med for å lære, så det har vært bra så langt, sier Magnar Ødegaard. 

- Ting med roten

Allerede søndag blir første test for Valakari. Da er Molde motstander på Alfheim.

- Han er flink til å gå inn tidlig og ta ting med roten. Er det noe feil, så blir det tatt med en gang.

— Morten Gamst Pedersen
- Noe klarer vi å gjøre frem til da. Vi har jobbet både på feltet og med videobilder hvordan vi skal gjøre ting. Han er flink til å gå inn tidlig og ta ting med roten. Er det noe feil, så blir det tatt med en gang. Det har vært en fin uke og jeg syns ting er i ferd med å løsne, og ting har bare blitt bedre og bedre utover i uka. Vi får ikke gjort alt til Molde-kampen, men vi får håpe vi får sett litt av det vi har trent på og så at vi blir bedre og bedre utover høsten, sier Gamst Pedersen. 

- Det er helt avgjørende at vi får litt tid. Han har ti dager på seg før Molde-kampen, for å få inn i hodene våre hvordan han ønsker at vi skal spille og hvordan det ønskes at vi skal fremstås. Men vi tror ikke at alt sitter med en gang, men vi håper å ha fått med oss det meste og så skal vi bare bli bedre og bedre på det, sier Ødegaard.

Annonse fra Eliteserien: