Revansjesugne spillere

TIL-spillerne har lagt bak seg en tung vårsesong og er veldig klar på å vise sitt eget publikum hva som bor i dem allerede mot Molde på Alfheim søndag.

TIL avsluttet første del av sesongen på 15. plass, fem poeng bak sikker plass med en kamp til gode. 

Sesongen startet godt med syv poeng på de tre første kampene, men siste halvdel av vårsesongen ble veldig tung. 

- Vi vil egentlig bare sette en strek over det. Tabellen er som den er, og vi får ikke gjort noe med det som har vært, så vi skal bare se fremover og fokusere på det som ligger foran oss. Det er masse fotball som skal spilles i høst og det er bare vi som kan gjøre noe med det, sier Christian Landu-Landu.

- Tøff vårsesong

Den samme følelsen sitter flere av de andre spillerne med. 

- Det var en tøff vårsesong, der det var mye opp og ned, frem og tilbake, fra det fantastiske til det katastrofale. Forhåpentligvis klarer vi å stabilisere oss litt mer og få flere gode opplevelser som gir oss poengene som gjør at vi kommer oss høyere på tabellen enn det vi er nå. Vi har ikke planer om å være der vi er nå, men det kreves mye hardt arbeid å klatre oppover, sier Morten Gamst Pedersen.

- Vi er veldig revansjesugen. Det har vært mye stang ut og så har vi heller ikke vært gode nok, sier Magnus Andersen.

Heller ikke på eget gress har det fungert som det skulle. Statistikken viser 1-4-2 på Alfheim.

- Det har vært målet vårt hele tiden at vi skal være bra hjemme og at vi skal plukke poeng her. Kanskje vi har stresset litt for mye på det, så det har blitt litt knytt når vi har spilt her. Vi skal kanskje ikke tenke så mye, men bare gå utpå å kose oss samt å trøkke til og spille artig fotball, sier Magnar Ødegaard.

- Godt å spille kamp

Søndag kl. 18:00 er Molde gjester i den første av åtte gjenstående kamper i Eliteserien på Alfheim denne sesongen.

- Det har vært godt å komme i gang igjen. Jeg hadde karantene mot Sandefjord, så det er lenge siden forrige kamp, sier Gamst Pedersen. 

- Det skal bli veldig godt å spille kamp igjen, for det har vært nok fridager nå, sier Ødegaard. 

Annonse:
- Det er helt greit at det er Molde, for vi har spilt godt mot de hjemme før. Vi har hatt gode opplevelser mot dem og så har vi trent godt siden vi fikk ny trener. Alt ligger til rette for en god opplevelse, sier Andersen.

Mange sett på treningene

Guttene håper mange kommer og ser hvordan TIL fremstår under den nye treneren Simo Valakari.

Det har vært en god del som har vært til stede på treningene den siste uka, tydelig nysgjerrig på hva finnen kan bidra med.

- Det er artig at det er så mange til stede og ser på treningene våre. Første økten var det vel 30-40 personer her og det er ikke hverdagskost i TIL. Det har vært en del folk i ettertid også og jeg tror de har fått en god opplevelse. Kanskje vil det være med på å gi oss et lite løft slik vi får flere personer på kampene også selv om det fortsatt er ferietid, sier Gamst Pedersen. 

- Vi har så lyst å vise vårt eget publikum på Alfheim at vi duger.

— Magnus Andersen
- Vi trenger litt tid på å bli kjent med noen av tingene, men vi håper selvsagt at en del av det får vi se allerede til helgen mot Molde. Ingen ting hadde vært bedre enn at vi fikk en positiv opplevelse mot Molde, sier Andersen. 

- Gjenvinne publikumstilliten

En ting er spillerne opptatt av. De ønsker å vise hjemmefansen at de kan så mye mer enn det de har vist frem så langt i år. 

- Vi er så lyst å vise vårt eget publikum her på Alfheim at vi duger. Vi vil spille gode kamper som både gleder oss, publikum og alle andre i nord som er glade i klubben. Det betyr mye for oss at vi leverer på vårt beste på hjemmebane, sier Andersen.

- Jo flere på stadion, dess bedre. Vi må gjøre vårt for å gjenvinne tilliten, slik vi kan få folk tilbake. Kommer vi i gang med en seier nå, så tror jeg vi får godfølelsen og da vil det nok løsne. Bedre fotball og resultater, er nok det som må til for å få folk tilbake, sier Landu-Landu.

- Det å se blikket til supporterne etter å ha vunnet sammen er utrolig godt, for det betyr like mye for dem som for oss.

— Morten Gamst Pedersen
Gamst Pedersen elsker engasjementet fra TIL-supporterne.

- Det er ikke noe som er mer morsomt enn å ha et stort publikum bak seg, for det gir energi. Det å kunne få rop fra tribunen når du går fremover eller tar et returløp og gjør en sugende takling, gjør veldig godt. Det er også viktig at de er på og gir oss et wake up-call om vi trenger det. Det er mange med TIL i sitt hjerte og som vil vinne, og får vi gjort det sammen, så er det ingenting som er mer morsomt enn det, sier midtbanespilleren.

- Det å se blikket til supporterne etter å ha vunnet sammen er utrolig godt, for det betyr like mye for dem som for oss. Og det gir en god ekstra følelse å vinne kamper sammen når det har vært litt tungt, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: