Rekordtidlig åpning av Alfheim

Bare noen få dager etter at nyttårsrakettene har blitt sendt til himmels vil Alfheim være åpen for trening for klubbens lag.

Allerede 8. januar vil banen stå klar. 

- Det er mulig at det er klubber i Nord-Norge som har prøvd å ha vinteråpent så tidlig før vi nå gjør det, men at et stadion som Alfheim blir åpent så tidlig, det er historisk, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Bedre tilbud

Både A-laget, utviklingsavdelingen, damelaget og yngres avdeling vil dra nytte av den tidlige åpningen.

- Gjennom å åpne Alfheim får vi mye mer tilgjengelig treningsareal i en situasjon der det er knapphet på dette i Tromsø. Vil vil også få et bedre tilbud til klubbens spillere, så det er utrolig flott at så mange vil dra nytte ut av dette. Vi har sett at januar og første halvdel av februar historisk sett ikke de mest krevende snømånedene, så vi tror dette vil være en god løsning for oss. Tidligere år har det vært mer krevende snømessig senere på året og likevel har vi hatt banen åpen, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen.

Økonomisk blir ikke totalbelastningen større for klubben. 

- Den reduksjonen vi har i halltimer vil gå inn og betale for merkostnader som er knyttet til  økt strømbruk og brøyting. Så vi har beregnet at vi kommer godt ut av dette. 

Annonse:
Også andre klubber vil kunne dra nytte av den rekordtidlige åpningen.

 - Det vil helt klart også tilføre mer ledig tid i haller der vi har vært innleid som andre klubber kan benytte seg av, sier Engen. 

- Helt avgjørende

Yngres avdeling, som har om lag 850 aktive, sto omtrent på bar bakke før avgjørelsen om å åpne så tidlig ble tatt. For det er svært vanskelig å få halltid i byen. 

- Det er gull verdt for oss, sier leder for yngres avdeling, Beate Andersen. 

- For første gang vil vi også kunne tilby nok treningstid for alle sammen. I flere år har vi hatt altfor lite tid i Fløyahallen og siden Fløya nå skal bruke hallen selv, så er det helt avgjørende for oss at Alfheim blir åpen så tidlig. Hadde ikke dette blitt løsningen, så ville vi ikke hatt tilgjengelig treningstid på hverdagene, legger hun til.

- Større kvalitet

Det er godt kjent at TIL-spillerne ikke er glade i å trene på det dårlige dekket i Skarp-hallen, men nå slipper de altså dette. 

- Med tanke på underlag blir det annen verden, for det vil gi større kvalitet på treningene. Og det er kjempebra at man åpner opp den beste banen slik at mange får brukt den vinterstid. Det vil gi bedre treningshverdag for alle, sier Johansen.

- Det er en fordel for oss å være nært der vi har hjemmet våres. Nå får vi nærhet til både garderober og treningsrommet samt at vi får trene på et godt underlag. Så er det artig med tanke på identitetsbygging at det at vi får vind og blest i ansiktene, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: