Optimisme tross tap

Målscorer Thomas Lehne Olsen mener laget viste stor fremgang mot Molde og har tro på at Gutan vil bli bare bedre og bedre utover i høstsesongen.

Han scoret TILs mål da Gutan tok ledelsen etter 25 minutter. Bare to minutter senere utlignet Sander Svendsen. 

I andre omgang produserte Gutan mange store sjanser, blant annet hadde Moldes keeper en utrolig flott redning på et brassespark fra Lehne Olsen. 

Annonse:
Dessverre scoret gjestene mot spillets gang ved Erling Braut Håland etter 78 minutter og dermed vant Molde kampen 2-1.

- Som vanlig etter at man har tapt en kamp, så er man veldig skuffet. Jeg syns vi gjør en bra kamp, men vi har ikke marginer på vår side. Vi skaper mer enn nok med sjanser, men jeg bør også score flere mål. Slik er det når vi ligger i bånn, da er det også slik at vi ikke har flaksen med oss, sier Lehne Olsen.

- Vi må bare jobbe på videre og ikke miste håpet, legger spissen til. 

Skapte mye

Dette var den første kampen til trener Simo Valakari og han var naturligvis skuffet over resultatet, men stolt over innsatsen som guttene la ned. 

- Jeg er skuffet over at vi ikke fikk tre poeng hjemme, for vi trenger resultater. Men vi har ikke tid til å syns synd på oss selv. Jeg tror vi fant ut hvordan vi skal komme oss ut av den vanskelige tabellsituasjonen, for jeg er glad for hvordan våre spillere fremsto i dag og de ga alt. Vi skapte masse sjanser og satte mye press på dem, men om vi ikke tar vare på sjansene våre, så vil trolig et godt lag straffe deg, sier Valakari.

- Vi tapte bare en fotballkamp. Vi tapte ikke alt. Det er fortsatt 13 kamper igjen og onsdag har vi en cupkamp, som er en bonuskamp for oss. Vi kan dra dit og kose oss med å spille fotball, før det er tilbake til Eliteserien, hvor vi virkelig trenger seire, legger han til. 

- Vår jobb er veldig enkel. Vi må vinne fotballkamper. Og vi vet vi må vinne en del av de 13 siste. Vi kan ikke håpe på mirakler eller at hell skal berge oss, vi må gjøre jobben selv, sier den finske treneren. 

- Veldig spennende

Lehne Olsen ser fremgang i forhold til vårsesongen. 

- Ja, så absolutt. Vi spiller en annen type fotball og en mye morsommere fotball. Vi skaper mye og slipper til lite mot et bra lag. Jeg er veldig spent på fortsettelsen og helt sikker på at vi skal komme oss ut av bunnstriden, sier spissen. 

- Jeg syns måten vi spiller fotball på nå er veldig spennende. Vi ser allerede stor fremgang og jeg tror vi kan bli bare bedre og bedre, legger han til. 

- Enig med Solskjær

TILs sisteskanse mente Gutan hadde fortjent mye mer og han fikk støtte fra Moldes trener Ole Gunnar Solskjær etter kampen. 

- Jeg pratet med Ole Gunnar Solskjær og han var soleklar på vi var bedre enn dem i dag.

— Gudmund Taksdal Kongshavn
- Selvfølgelig er man sur når man ikke klarer å få med seg noe fra en slik match. Jeg føler vi er fullt på høyde med dem og i store deler er vi bedre enn dem. Vi skaper mye på 1-1, så vi hadde så absolutt muligheten til å ta med oss både ett og tre poeng. Det ble ikke slik og kanskje er det litt typisk når de er i toppen og vi er i bunnen. Det er ingen grunn til å syns synd på oss selve, det handler om å ha kvaliteter foran målene, sier Gudmund Taksdal Kongshavn. 

- Vi skaper mye på et lag som er bra i norsk målestokk og jeg pratet med Ole Gunnar Solskjær etter kampen og han var soleklar på vi var bedre enn dem i dag. Da vil ikke jeg være uenig med han i det, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: