Ny kontrakt for Takøy

Inge Takøy fortsetter som keepertrener for Tromsø IL.

Takøy ble hentet inn av tidligere trener Bård Flovik og blir å fortsette under Simo Valakaris vinger. Han har skrevet under på en kontrakt med ett år varighet hvor det også ligger en opsjon på ytterligere ett år. 

- Etter litt tid i tenkeboksen, så tenkte jeg at så lenge hodet og kroppen fungerer, så ble det at jeg bestemte meg for å takke ja til en ny kontrakt. Selvsagt er det hyggelig at klubben som har fått en ny trener også ønsket det, sier Takøy. 

- Jeg skal på et tidspunkt tilbake til undervisningssystemet, men jeg er så heldig og privilegert som kan gjøre dette i mellomtiden, legger han til.

Stor drivkraft

Han stortrives ute på feltet og det er en av hovedgrunnene til at han fortsetter som keepertrener. 

- Det er enda en stor drivkraft. Det å jobbe så sterkt med utvikling, det er det som driver meg både som trener og lærer. Det er uten tvil den sterkeste motivasjonsfaktoren for meg.

Annonse:
Han har opplevd to år med mye motgang før høstens resultater begynte å gå den rette veien.

- Det er også slik i idretten og fotballen, at det er artigere med medgang, men samtidig er det mye læring i å være i motgang. Jeg har et langt liv innenfor idretten og det er summen av begge deler som gjør deg til en bedre trener og leder. 

Krevende

TIL har hatt mange skader på keeperne, men likevel har de som stått gjort en solid jobb. 

- På keeperplassen har det vært to krevende år med tanke på den skadeproblematikken som vi har hatt. Til tross for det, så har de som har stått som bakerste mann, gjort en god jobb, og det gjelder både Filip, Jacob og Gudmund. 

- Det var viktig at Gudmund fortsetter (skrev under i dag) for han er en av landet beste keepere. Men han kan også fortsatt løfte seg, og det både håper og tror jeg at han vil gjøre gjennom kontiniuitet i treningsarbeidet, legger Takøy til. 

Annonse fra Eliteserien: