Ny fysisk trener på plass

Både Juha-Jaakko Ulvila og Ivan Baptista vil bli en del av støtteapparatet rundt A-laget neste sesong.

Ulvila var med i teamet til Valakari i SJK Seinajoki de fire årene TIL hovedtrener hadde samme rolle i den finske klubben.

- Vi ønsker å få inn en ny mann og det er en som Simo kjenner godt fra før. Jeg har intervjuet han selv i Helsinki, fordi vi ønsket at klubben skulle sjekke om dette var en rett mann for oss. Simo sin anbefaling viste seg å stemme veldig godt ut fra det inntrykk jeg fikk, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Beste i Europa

Johansen mener Ulvila har en kompetanse som TIL vil dra stor nytte av. 

- Vi får en hardtarbeidende, moderne og ambisiøs trener, som hver dag skal jobbe med planlegging av belastningen til spillerne gjennom et samarbeid med Simo og Lars Petter Andressen. Han vil også følge opp enkeltspillere. 

- Han har brukt tiden godt de siste årene på å oppdatere seg på hva de beste klubbene i Europa gjør på de fotballfysiske området, og det er noe vi ønsker å dra nytte av. Vi snakker mye om å ta det neste steget, og da er Juha-Jaakko en del av det, legger sportssjefen til. 

- Vil vinne noe igjen

Ulvila kunne ikke la sjansen gå fra seg da han fikk muligheten til å jobbe med Valakari igjen. 

- Det er en stor og flott mulighet for meg, så jeg er veldig glad for å være i TIL, som er en veldig bra klubb. Det blir spennende med en ny kultur, men jeg vet en god del om klubben siden jeg har sett alle kampene etter Simo kom hit, sier Ulvila.

- En av de viktigste grunnene til at jeg kommer, er at jeg vil jobbe med Simo igjen. Jeg ble vant med å vinne noe sammen med han, og jeg vil vinne mer, legger han til. 

Baptista med på laget

Portugiseren Ivan Baptista er doktorgradstudent på UiT og har vært tilknyttet TIL gjennom analysearbeid. 

Annonse:
Nå skal også han bidra i teamet til Valakari.

- Han skal jobbe med A-laget fast i tillegg til jobben med doktorgraden. Det handler om å få en mye større individuell oppfølgning med spillerne, sier Johansen. 

- Vi skal følge opp spillerne mer, analysere og måle spillerne, slik at vi på et individuelt nivå kan fortelle hvor vi kan sette inn støtet på blant annet fysisk trening, rollen på banen og kosthold, legger han til. 

Ansvar for treningslab

Truls Hallen, som de siste årene har vært fysisk trener for A-laget, får trolig nå en ny rolle. 

- Vi har hatt en grei prosess, og Truls sin kompetanse, er noe som klubben vil ha med videre. Vi ønsker at han skal jobbe med det fotballfysiske på treningslaben samt at han skal være med å styrke den fotballfysiske delen på akademiet vårt, sier Johansen. 

Annonse fra Eliteserien: