- Noe helt spesielt

Hans Norbye har vært i TIL helt siden 2010 og for han betyr cupen like mye i dag som det gjorde som fersk TIL-gutt for syv år siden.

Norbye kom til Gutan året før Magnus Andersen, og har nest flest kamper for TIL av dagens spillere. Høyrebacken har 201 kamper, mens Andersen har 234. 

Og cupkampene ser han spesielt frem til, nesten uansett motstander. 

- Cupen betyr fortsatt like mye, for det er noe helt spesielt med cupen. Både de tidlige og sene rundene, for de har hver sin sjarm. En av de kampene husker best, var semifinalen hjemme mot Molde, som var en fantastisk opplevelse. Og så husker jeg godt Kirkenes borte, sier Norbye.

Revansj

Motstander i kveld er Lillestrøm borte. Laget TIL slo 4-1 i sin første cupfinale i 1986, men som de tapte med samme resultat for borte i årets Eliteserie 28 mai. Norbye kom inn som innbytter i den kampen på stillingen 1-3.

- Det kan gå alle veier, men vi får håpe det går veien. Det bruker i alle fall å være mye mål når vi møter dem. Det er ikke å legge skjul på at vi vil revansjere oss fra serien. Vi vil vinne, for vi ønsker å ha hjemmekamp i neste runde, for vi husker den gode stemningen fra i fjor mot Rosenborg, sier Norbye. 

Annonse:
Treneren mener presset vil være annerledes på spillerne i denne kampen. 

- Spillerne ser frem til kampen, fordi det er ikke det samme presset som de har i serien, for der trenger vi poeng. Vi kan gå ut og kose oss med en cupkamp. Med et annet press, er det lettere å nyte en slik mulighet som det en cupkamp er, sier trener Simo Valakari. 

- Lillestrøm blir en tøff nøtt å knekke, men vi vil gå videre i cupen, legger han til. 

Bonus

Han ser på kampen i kveld som en bonus-kamp, og da på to måter.

- Det er ingen bedre trening for en viktig kamp enn å spille kamp, så det er god forberedelse til Vålerenga-kampen, samtidig er det også en ren bonuskamp siden det er cup. Vi kan spille med lave skuldre og har alt å vinne, sier Valakari.

- Det er midt i blinken med en kamp i cupen nå slik at vi blir enda bedre forberedt til møtet med Vålerenga. Jeg lærer mer og guttene lærer mer hvordan vi skal spille, legger han til. 

Cupfinale

Valakari tar cupen svært seriøst, for han vil hele veien til Ullevaal. 

- Jeg har spilt FA-cup i England som spiller og vært så heldig og vinne cupen i Finland som trener. Jeg vet hvor spesiell cupen er i Norge. Det er en annerledes atmosfære og det er den letteste veien til europacupspill med tanke på antall kamper du trenger for å nå dit, sier Valakari.

- Jeg har vært i en cupfinale, så det hadde vært artig å ha vært der en gang til og gjort det enda bedre, sier Norbye.

Annonse fra Eliteserien: