Nesten 200 på fotballskole

Denne uka arrangerer Tromsø IL Tine Fotballskole og det var svært populært hos ungene da A-spillerne var trenere for den ene økten.

Det har vært stor aktivitet både på Alfheim og Bjerkaker siden opp mot 200 unger har vært i sving på Tine Fotballskole hver eneste ettermiddag denne uka. 

Og onsdag ble litt spesiell både for stor og liten. Da var nemlig A-spillerne instruktører.

- Det ser ut som ungene har det veldig gøy og det er jo det viktigste, sier Christian Landu-Landu. 

Inspirasjon

Det var ikke vanskelig å se at Gutan trives som trenere. 

- Det er godt å bidra på slike fotballskoler. Noe av det kjekkeste ved å være til stede er alt det gode humøret og all gleden vi ser, sier Landu-Landu.

- Vi håper at fotballskolen blir en inspirasjon for dem og at de syns det er gøy å møtes her. Om det gir dem det lille ekstra, så er det veldig positivt. Og det er kanskje godt å komme seg bort fra TV og playstation, legger han til.

Annonse:
De mener også at de har et ansvar ved å stille opp.

- Det er morsomt, for vi ser at det betyr mye for ungene og så er det en fin måte å gi noe tilbake til samfunnet rundt ved at barna koser seg med fotballen. Det kan også være en bidragsyter til at barna kommer på kamp og da er viktig å få dem på vårt lag, sier Morten Gamst Pedersen. 

Får energi

Han håper at tilstedeværelsen skal gi noen flere fans på tribunen også. 

- Det er viktig at vi har slike fotballskoler for de ungene setter stor pris på dem. Så kan vi kanskje få noen nye fans og så er det slik at de unge har ganske sterkt gjennomslagskraft for å få gå på kamp. Kanskje får vi noen ekstra på kamp, sier Gamst Pedersen.

Dessuten er han ikke i tvil om at det gir A-spillerne ekstra energi ved å bidra. 

- Selvfølgelig gir dette mye energi. Jeg bruker å si at om dere kommer på kamp, må dere rope navnet mitt og da setter jeg ekstra pris på det når jeg hører ropene. 

Annonse fra Eliteserien: