- Klubben tok vare på meg

William Frantzen (24) får ikke ny spillerkontrakt i TIL, men etter å ha jobbet i administrasjonen, håper han likevel å kunne bidra for klubben i fremtiden.

William Frantzen fikk en infeksjon, trente for hardt og ble satt på sidelinjen i tre sesonger. Han nektet å gi seg, for ønsket om å komme tilbake på banen var utrolig sterkt.

Men han har ikke blitt 100 prosent frisk og dermed blir det ikke en ny kontrakt for forsvarsspilleren.  

- Utover høsten har innsett at det ville skje, for jeg har vært så lenge ute med skade. Det er helt greit, sier Frantzen.

- Det var ikke det jeg hadde drømt og tenkt. Man ønsker jo å ta steg etter steg og bli bedre. Jeg fikk en type skade som gjør at man må bruke tid for å få kroppen i vater. Jeg skal innrømme at det ikke har vært enkelt å være så langt nede som jeg har vært noen ganger, legger han til. 

- William var en pioner siden han var den første som kom ut av utviklingsavdelingen og han banet vei for mange flere talenter som har fulgt i de samme sporene. Det er utrolig synd at en skade skulle sette en stopper for hans TIL-karriere, sier sportssjef Svein Morten Johansen.

Infeksjon

La oss spole tilbake til november 2014. Frantzen feiret opprykk til Eliteserien etter å ha spilt 22 kamper.

- Da var tanken at jeg skulle ta ytterligere steg og etablere meg i Eliteserien. 

I KAMP: William Frantzen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
I KAMP: William Frantzen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Men slik gikk det aldri. 

- Den vinteren var jeg så uheldig at jeg fikk en infeksjon og så trente jeg for mye i forhold til hva jeg tålte. Da sa det pang og jeg har brukte de tre siste sesongene på å komme meg tilbake. Nå begynner jeg endelig å bli frisk og jeg har kunne trent fotball, men det vil enda ta tid for meg å komme tilbake på et høyt nivå, sier Frantzen.

- I starten var det veldig tøft, for det var bare så vidt jeg var i stand til å komme meg opp på Alfheim. Og så hadde lagkameratene mine det tungt også, for det gikk ikke så bra sportslig. I begynnelsen prøvde jeg å distansere meg mest mulig fra fotballspilleren, men det siste halvannet året har det gått fint å ikke ha vært på feltet når de andre er der.

Hvilken retning fotballkarrieren tar, vet han ikke på nåværende tidspunkt.

- Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg blir å gjøre. Det er mulig jeg bare blir å fortsette å prioritere å få kroppen 100 prosent igjen. Så får jeg heller oppsummere når jeg er helt frisk, for nå er jeg ikke i stand til å trene fullt. 

- Jeg har veldig lyst å spille fotball og det blir forsterket når jeg er ute på feltet med de andre. Men jeg har hatt små tilbakesteg, som har gjort at det er veldig tungt i perioder. Så jeg blir nok å prioritere å få kroppen helt frisk, før jeg eventuelt knytter meg til et lag. For er jeg ikke helt i stand til å være med, så tror jeg det blir et mas for alle parter.

- Utrolig takknemlig

Mange klubber blir ofte enig om å terminere kontrakten med spillere som har langtidsskader, men TIL fant i stedet andre oppgaver for Frantzen.

- Klubben tok vare på meg og jeg fikk lov til å jobbe i administrasjonen. Det har vært redningen for meg, at jeg kan vokse på andre områder.  

- TIL har vært helt fantastisk og det er jeg utrolig takknemlig for. All honnør til Svein Morten Johansen i sporten og alle i administrasjonen. Det har vært en veldig flott gjeng å jobbe sammen med og jeg setter stor pris på muligheten jeg fikk.

- William har vært en utrolig flott ressurs å ha i klubben for han har vært involvert i mange oppgaver. Det har vært godt å ha kunnet tilby andre muligheter for en spiller som sliter med skade over lang tid. Det var også lett med tanke på de ferdigheter William har og han har tilført klubben mye, sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen.

I skadeperioden har 24-åringen også vært student på UiT og tatt en bachelor innenfor økonomi og administrasjon. Erfaringene hans kan du lese i hans egen blogg om det å kombinere idrett og utdanning

- Det er kanskje ikke for alle å jobbe i administrasjonen, men jeg syns det har vært gøy. Jeg har tatt meg en utdanning ved siden av, for jeg har hele tiden tenkt at jeg må ha flere bein å stå på når karrieren er over. Nå er det ikke sikkert at dette er karrierestopp fotballmessig, men jeg har kjent på at det kan si stopp bare helt plutselig.

Respekt for de ansatte

Selv om han ikke fått tilbud om ny kontrakt som spiller, så håper han likevel å kunne bidra for TIL.

- Jeg har et hjerte i TIL og elsker klubben, så skulle jeg få muligheten til å være med videre i en eller annen rolle, så hadde det vært konge. Nå er det ikke opp til meg å avgjøre, så får jeg prøve å gi et godt inntrykk de månedene jeg er her, så får vi se hva slags muligheter det kan gi.

- Det har vært kjempeviktig for meg å kunne gi noe tilbake. Det har bidratt til at jeg har vokst som person selv om jeg ikke har fått gjort det som jeg ville gjøre aller mest. Men jeg har funnet ut at jeg har mer å stå for enn bare fotball, og det er kanskje det viktigste jeg har lært. Livet kan ikke stå og falle på en pilar, jeg må ha flere i tilfelle den ene ikke fungerer. 

Annonse:
Han har også fått en mye større forståelse for hvor mye som kreves for å drive en klubb på toppnivå. 

- Det har vært veldig interessant og jeg har fått veldig respekt for den jobben som gjøres her. Den tiden man er spiller så har man kanskje ikke så god innsikt i alt som skjer og man tenker kan skje at de ikke gjør så mye. Men det jobbes hele tiden, sene kvelder og helger, så det legges ned veldig mange timer for at spillerne kan prestere. Det er en utrolig stor og omfattende jobb som legges ned hver eneste dag. Jeg hadde heller ingen anelse om hvor mye som må på plass på kampdag. Det er et enormt apparat.  

Annonse fra Eliteserien: